“Kayyum olarak atanmak istemiyorum” diyen AKP’nin Van adayı Arvas sözünü tutacak mı?

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 3:14 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 3:14 pm

AKP iktidarı Van’ı kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan‘ın adaylığını düşürdü. Mazbata verilmesi planlanan AKP adayı Abdullahat Arvas, “Kayyum olarak atanmak istemiyorum” demişti.

Van’da seçimi kaybeden AKP iktidarı hukuk yolu ile belediyeyi alma hazırlığında. DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın adaylığını önce YSK kararı ile kabul eden iktidar kazandıktan sonra yeni bir girişiminde bulundu. Zeydan’ına adaylığını kabul etmeyen YSK, mazbatayı ikinci adaya vermeyi kararlaştırdı.

Karardan sonra AKP’li Abdullah Arvas’ın seçimlerden bir ay önce sarf ettiği sözler yeniden gündeme geldi.

Arvas gazetecilerle buluşulmasında şu sözleri sarf etmişti:

“Bizim için önemli olan davamızdır. Ülkemizin ve memleketimizin gelişmesi, kalkınması ve daha iyi yerlere gelmesi için gayret sarf ediyoruz. 2019 seçimlerinde KHK’lı olan kişiler aday gösterildikleri için kayyum atanarak ikinci partiye verildi. Bana göre kayyum dönemi bitti. Ben şehrimde kazanmak istiyorum. Biz kazanmak için yola çıktık. Kayyum atanacağımı düşünsem bu kadar çalışmam, performans sarf etmem. Bugün tüm teşkilatımızla sahada vatandaşlarımızı ziyaret ederek desteklerini istiyoruz. Madem kayyum atanacak kendimi neden bu kadar yıpratayım ki, biz Van’ı kazanarak halkımızla birlikte yöneteceğiz. Ben kayyum atanmak istemiyorum. Seçimleri kazanmak istiyorum. Bileğimizin gücüyle, alnımızın akıyla, halkımızın teveccühüyle, teşkilatlarımızın desteğiyle sandıktan zaferle çıkmak istiyorum.”

Van’da halk iradesine gasp! Abdullah Zeydan’ın mazbatası AKP’li adaya verilecek

Kaynak: TELE1