Kayseri’de 6 dakikada üç deprem

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 3:01 pm - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 3:28 pm

Kayseri’de 6 dakikada 3 deprem meydana geldi. En şiddetli deprem İncesu’da 4,9 büyüklüğünde kaydedildi. Depremler çevre illerden de hissedildi.

Kayseri’de 6 dakikada 3 deprem meydana geldi. İncesu ilçesinde saat 14.47’deki ilk depremin büyüklüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) verilerine göre 4.7 büyüklüğünde, Kandilli Rasathanesi’ne göre 4.9 oldu.

Bu depremden 6 dakika sonra saat 14.53’te bir sarsıntı daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’ne göre 4.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü yine aynı nokta oldu. AFAD ikinci sarsıntıyı 4,3 büyüklüğünde ölçtü.

Aynı dakikalarda son deprem ise Kayseri’nin Hacılar ilçesinde meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü ise 4,4 olarak kaydedildi.

‘BİR OLUMSUZLUK GÖRÜNMEMEKTE’

Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer depremlerle “İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmemekte olup, birimlerimiz saha kontrol çalışmalarına devam etmektedir” açıklamasını yaptı. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise “Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” ifadesini kullandı.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

Marmara Denizi’nde deprem!

Deprem bilimciler Naci Görür ve Okan Tüysüz uyardı! ‘Endişeliyiz’