Kavcıoğlu: Sürdürülebilir fiyat istikrarı cari dengeyle sağlanacak

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 4:51 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 4:55 pm

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TOBB üyeleriyle görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kavcıoğlu firmalara, TL’ye geçiş konusunda desteğin süreceği mesajını verdi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleriyle video konferans üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede gündemdeki ekonomik konular ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede Kavcıoğlu, sürdürülebilir fiyat istikrarının cari dengeyle sağlanacağını ifade etti. Kavcıoğlu firmalara, TL’ye geçiş konusunda desteğin süreceği mesajını verdi.

Bankaların çok daha ucuz ve çok daha uzun vadeli kaynak sağlaması gerektiğini ifade eden Kavcıoğlu, YUVAM sistemi ile yurt dışındaki Türk vatandaşlarının, Türkiye’de hesap açarak Merkez Bankası’na para gönderebileceklerini belirtti.

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da görüşme ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Oda-Borsa-Sektör Meclis Başkanlarımızın katılımıyla istişare toplantısı düzenledik. Firmalarımızın ve sektörlerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdik, önerilerimizi ilettik.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu, “Sürdürülebilir fiyat istikrarı cari dengeyle sağlanacak” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Bakan Nureddin ve kardeşi Seyidullah Nebati ile Kavcıoğlu hakkında suç duyurusu!