Erdoğan, Bakan Nureddin ve kardeşi Seyidullah Nebati ile Kavcıoğlu hakkında suç duyurusu!

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 2:57 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 2:57 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seyidullah Nebati’nin “Merkez Bankası kanaatimce bir puan gibi bir indirim yapacaktır” ifadelerinden sonra HKP avukatları, Bakan Nebati ve kardeşi Seyidullah Nebati, Kavcıoğlu ve Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seyidullah Nebati, Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararı öncesi yaptığı açıklamada, “Yarınki Merkez Bankası toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nın bence pas geçmesi lazım. Ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktır” demişti. HKP avukatları Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Hazine Bakanı Nureddin ve Seyidullah Nebati ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, Sermaye Piyasası Kanunu madde 107’de yer alan “Piyasa Dolandırıcılığı” suçunu işledikleri öne sürülerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“SERVETLERİNE SERVET KATIYORLAR”

Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur, “Ekonominin kitabını yazanların, hiçbir kitapta yazmayan “faiz sebeptir enflasyon sonuçtur” anlayışı, Türk Lirasının yabancı para birimleri karşısında değerinin yerlerde sürünmesine neden oldu. An itibarıyla Dolar 16 lirayı aşmış durumda. Dolarizasyon/Spekülasyon sömürüsüne mahkum edilen, dışa bağımlı hale getirilen Türk Ekonomisi, liranın Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde görülmeyen değer kayıpları karşısında çökmüş durumda” dedi.

Okur, şunları da söyledi:

“Olan yine, bütün mal ve hizmetlere gelen zamlarla beli bükülen, alım gücü her geçen gün düşen, işsizlik-pahalılık-zam-zulüm cehennemine mahkum edilen emekçi halkımıza oluyor. AKP’gillerin ekonomiyi batıran bu anlayışı zengini daha zengin fakiri daha fakir yapıyor. Özellikle AKP’gillerin yakın çevresinde olanlar, kurlarda olacak değişiklikler kulaklarına fısıldananlar servetlerine servet katıyorlar.”