Katlanabilir ekranlı telefon sektöründe söz sahibi olmak istiyor

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 7:45 pm

Teknoloji dünyası yeni bir dönüşüm içerisine giriyor. Samsung’un başını çektiği bu dönüşümün odak noktası ise katlanabilir akıllı telefonlar. Güney Koreli teknoloji devinin kendi sözlerine göre üç yıl içerisinde katlanabilir akıllı telefon satışlarının normal telefonları geçmesi bekleniyor. İşte böyle düşünen tek ismin Samsung olmadığını görmemizi sağlayan yeni hamle ise Oppo’dan geldi.

 

Çinli teknoloji devi ilk katlanabilir akıllı telefon modelini sadece Çinli kullanıcılar için piyasaya sürmüş ve sonrasında da suskunluğa bürünmüştü. Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni bilgiler Oppo’nun iki farklı katlanabilir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığını ve bu telefonların Oppo Find N Fold ve Oppo Find N Flip isimleriyle satışa sunulacağını göstermişti.

katlanabilir akıllı telefonlar

 

İşte bugünse Oppo’nun üst düzey yöneticilerinden ve aynı zamanda OnePlus’ın da kurucularından biri olan Pete Lau yeni katlanabilir akıllı telefonlar hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Lau, Oppo’nun iki yeni katlanabilir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığını doğrularken, sürecin bu kadar uzamasının sebebi olarak müşteriler için en iyi telefonu üretmek istemelerini gösterdi.

Lau, katlanabilir akıllı telefonların en önemli iki sorununun menteşe yapısı ve ekran kırışıklığı olduğunu söylerken, Oppo Find N Flip ve Oppo Find N Fold modelleriyle bu iki sorunun da önemli ölçüde azalacağını iddia etti.

Instagram Reelslar artık Facebook’ta