Katar ödenmeyen ücretlerini isteyen göçmen işçileri sınır dışı etti

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:57 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:57 am

Katar Dünya Kupası hazırlıkları için ülkelerine gelen ücretlerini alamadıkları için eylem yapan göçmen işçileri sınır dışı etti.

Katar’da 20 Kasım’da başlayacak Dünya Kupası hazırlıkları için ev sahibi ülkeye gelen yabancı işçiler, 14 Ağustos’ta Al Bandary International Group’un ofisinin önünde eylem yapmıştı. Polisin müdahale ederek gözaltına aldığı işçiler hakkında Katar hükümeti tarafından sınır dışı edilerek ülkelerine gönderilme kararı alındı. Hükümet yetkilileri, sınır dışı edilen işçilerin güvenlik kanunlarını ihlal ettiğini öne sürdü. BBC’ye bilgi veren hükümet yetkilileri sınır dışı edilen işçileri, “barışçıl kalmayı reddeden az sayıda işçi” olarak niteledi.
Katar hükümetinden, maaşları ödenmeyen tüm işçilere geriye dönük olarak da ödemelerin yapılacağı ve haklarının verileceğini yönünde açıklama yapıldı.

“SICAKTA GÖSTERİ YAPIYORSANIZ KLİMASIZ DA UYURSUNUZ”

İnsan hakları örgütü Equidem’in başındaki Mustafa Kadri, BBC’ye yaptığı açıklamada polisin göçmen işçilere kötü muamelede bulunduğunu öne sürdü. Mustafa Kadri, polisin eylem yapan işçilere, “Sıcak havada protesto gösterisi yapabiliyorsanız, klimasız da uyuyabilirsiniz” dediğini söyledi.

Kadri, göçmen işçilere uygulanan tavrı eleştirerek, “Hepimiz Katar ve FIFA tarafından aldatıldık mı? Bize Dünya Kupası’nı Katar’da, insanların fikirlerini dile getirdiği için cezalandırıldığı bu ülkede yapılmasının herhangi bir etik şüphe doğurmadığını söylüyorlar. 42 derecede protesto yapan işçilerin ne kadar çaresiz bir durumda olduğunu tahmin edebilirsiniz. Siyasi aktör değiller, sadece emeklerinin karşılığını istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası’nda yapay zekadan faydalanılacak