Kargo şubesinde kimyasal sızıntı! 14 çalışan tedavi altında

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 1:07 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 1:07 pm

Kocaeli Darıca’da, bir kargo firmasının şubesinde paketten sızan benzoil klorürden etkilenen 14 çalışan hastanede tedavi altına alındı. Benzoil klorürün daha önce kimyasal savaşta tahriş edici bir gaz olarak kullanıldığı ve kanda pıhtılaşmaya yol açmasından dolayı 14 çalışanın gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Kocaeli Darıca’da Piri Reis Mahallesi Ulubey Sokak’taki kargo firmasına gelen pakette, kimyasal madde sızıntısı görüldü. İş yerindeki kargo firmasındaki 14 personel sızıntıdan etkilendi.

İhbar üzerine adrese polis, sağlık, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Özel kıyafetli Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) ekiplerinin, olay yerinde kurdukları çadırda ilk müdahaleleri yapılan 14 kargo çalışanı çevre hastanelere sevk edilip tedaviye alındı.

Benzoil klorür isimli kimyasal maddeye maruz kalan kargo çalışanlarından 7’sinin Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde, 6’sının Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde,1’inin ise özel hastanede tedavileri devam ediyor.

Hayati tehlikesi bulunmayan ve kimyasal maddenin kanda pıhtılaşmaya yol açması nedeniyle gözlem altında tutuldukları öğrenilen 14 kişinin, pazartesi gününe kadar hastanede tedavileri devam edecek.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BENZOİL KLORÜR NEDİR?

Benzoil klorür, boyalar, parfümler, organik peroksitler, reçineler ve ilaçların hazırlanmasında önemli bir ara maddedir. Benzoil klorür, daha önce kimyasal savaşta tahriş edici bir gaz olarak kullanılan fotoğrafçılıkta ve yapay tanen üretiminde de kullanılmaktadır.

Kargo paketinde kimyasal sızıntı! Dört kişi hastaneye kaldırıldı