Karamollaoğlu seçim sonuçlarını değerlendirdi: Bunca yalana, iftiraya, hakarete değdi mi?

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 12:27 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 1:12 pm

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında, “Her türlü engellemelere, zorluklara, algı ve manipülasyonlara, akla hayale gelmedik yalan ve iftiralara rağmen sakinliğini koruyan, samimiyetle gayret gösteren cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu duruşu nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlenirdi. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Karamollaoğlu iktidara ise “Değdi mi?” diye sordu.

Temel Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Önemli bir seçim sürecini geride bıraktık. Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemize hayır getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Gönül isterdi ki sonuç farklı olsun, gönül isterdi ki adil bir seçim dönemi geçirmiş olalım fakat ne yazık ki ikisi de olmadı. Her türlü engellemelere, zorluklara, algı ve manipülasyonlara, akla hayale gelmedik yalan ve iftiralara rağmen sakinliğini koruyan, samimiyetle gayret gösteren cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu duruşu nedeniyle teşekkür ediyor, hemen hemen her iki seçmenden birinin oyunu alması nedeniyle kendisini tebrik ediyorum.”

“BU DENLİ AĞIR BİR SEÇİM KAMPANYASI SÜRECİNİ HİÇ YAŞAMADIK”

“Yaklaşık yarım asırdır siyasetin içindeyim. Nice seçimler yaşadık ancak bu denli ağır bir seçim kampanyası sürecini inanın hiç yaşamadık desem yanlış söylemiş olmam. Elbette hiçbir mazaret başarının yerini tutmaz ancak bu seçimlerin hangi anormal şartlar altında yapıldığı gerçeği de mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Ne yazık ki seçimlerde ağır bir kamplaştırma ve kutuplaştırma siyaseti yürütüldü. İktidar her türlü devlet imknını kullanırken birçok yerde Millet İttifakı’nın çalışmaları engellendi. Her türlü gerçek dışı, haksız iftira ve propagandaya maruz bırakıldı vatandaşlarımız.”

“DEĞDİ Mİ?”

“Sözün burasında iktidara sormak istiyorum ki; değdi mi bunca şeye? Ahlakı hiçe saymaya, manevi değerlerimizi siyasetin malzemesi yapmaya değdi mi? Bunca yalana, iftiraya, hakarete değdi mi? Milletimizin yarısını terörist, din düşmanı, hain, öteki ilan etmeye değdi mi gerçekten? TRT ve AA başta olmak üzere tarafsız olması gereken kuruluşları siyasi araç haline getirmeye değdi mi? Hala değdi diyorsanız, diyecek sözümüz yok.”

“Kimse bu seçim sonuçlarını yanlış okumamalı. Siyasi rakiplerini meydanlarda yuhalatarak, aynı davranışları devam ettirmemeleridir. Bu dil 85 milyonun umudunu yok edecek bir dildir. Bu yaklaşımdan derhal uzaklaşılmalıdır.”

“Türkiye’miz cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Türkiye ‘büyük orta doğu’ projesiyle karşı karşıya. Biz buna kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kalkıyor! 40 dosya raftan inecek