Karamollaoğlu: 20 yılın sonunda ‘kolektif bir ahlaksızlık’ ile karşı karşıyayız

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 5:51 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 6:09 pm

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanları hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddialarına hatırlatarak, “20 yılın sonunda ‘kolektif bir ahlaksızlık’ ile karşı karşıyayız” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık gündemi değerlendirdiği basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmalarının dahil olduğu rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin konuştu. Saadet Partisi lideri, Türkiye’nin adeta ‘Kurtlar Vadisi’ne dönüştüğünü savundu. Karamollaoğlu, AKP seçmenine de seslenerek, “Ekonominin kitabını yazdıklarını iddia edenler, görülüyor ki aslında “çürümenin kitabını” yazmışlar! 20 yılın sonunda ‘kolektif bir ahlaksızlık’ ile karşı karşıyayız” dedi. Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“OSMANLI ÇADIRDA KURULDU SARAYDA YIKILDI”

“Peki bugün Türkiye’de nasıl bir yönetim anlayışı hakim? Mutlak bir tek adam hakimiyeti… “Ben yaptım, oldu” mantığı ile yönetilen bir ülke… İstişarenin yerini dayatmanın, kanunların yerini kararnamelerin, ehliyet ve liyakatin yerini partizanlığın aldığı bir Türkiye…

İşte hep birlikte görüyoruz, danışmanların çevirdikleri dolaplar çarşaf çarşaf ortaya dökülüyor. Rüşvet pazarlıkları, yolsuzluklar, baştan aşağı korkunç bir yozlaşma…

Ülke adeta Kurtlar Vadisi’ne dönmüş durumda.. Meşhur Dallas dizisi, bugün Türkiye’nin yaşadıkları karşısında adeta masum kalıyor. Gerçekten merak ediyorum; Sayın Erdoğan, bu danışmanlara ne danışıyor? Hangi birikimlerinden istifade ediyor?

Ve asıl önemlisi bu kadar iddia karşısında hangi adımı atacak? Benim danışmanım diye sahip mi çıkacak; yoksa “ne danışmanı, ‘kızım Fatıma bile olsa’ düsturunca gereğini yaparım” mı diyecek?

Osmanlı çadırda kuruldu sarayda yıkıldı. Daha önce söyledim yine söylüyorum; Osmanlı çadırda kurulmuş ama sarayda yıkılmıştır!

Tevazunun yerini kibir, sadeliğin yerini gösteriş aldığında; o ülkede tehlike çanları çalıyor demektir.

Nitekim bugün, Türkiye’nin en büyük sorunu; israf, şatafat ve gösteriştir. “İtibardan tasarruf olmaz” derseniz, kendi itibarınız için Türkiye’nin itibarını yok edersiniz; maalesef bugün olduğu gibi..

İşsizliğe mi sabretmek daha zor, yoksa sizin bu hoyrat iktidarınıza mı?

3Y’yi oradan kaldıracaklarını vadetmişlerdi. Söz vermişlerdi. Oysa bugün her alanda 2002 öncesinden çok daha vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. 20 yıl sonra bugün Türkiye, rüşvet çamuruna saplanmıştır. Şantaj, tehdit, rüşvet ve yolsuzluklar her yeri bir örümcek ağı gibi sarmıştır. Ekonominin kitabını yazdıklarını iddia edenler, görülüyor ki aslında “çürümenin kitabını” yazmışlar! 20 yılın sonunda ‘kolektif bir ahlaksızlık’ ile karşı karşıyayız”

 

Akşener ve Karamollaoğlu’ndan polis şiddetine uğrayan öğretmenlere destek!