Akşener ve Karamollaoğlu’ndan polis şiddetine uğrayan öğretmenlere destek!

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2022 Salı 9:22 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 Salı 9:22 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla, öğretmenlerin protestosuna polisin sert müdahalesini eleştirdi, öğretmenlere destek verdi. Akşener, “Çiftçilerimiz, gençlerimiz ve doktorlarımızdan sonra sıra; Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde” derken, Karamollaoğlu ise, “Öğretmeni susturan bir devletin, gelecek nesillere söyleyeceği bir sözü yok demektir” ifadelerini kullandı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın Ankara’daki eylemine polisin sert müdahalesine ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra muhalefet partilerinden tepki geldi. Akşener ve Karamollaoğlu bugün Ankara’da gözaltına alınan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine destek verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan öğretmeni iten polise: Bu efeliği affetmeyeceğiz

“EĞİTİMCİLERİN TEK BİR İSTEĞİ VAR: İNSANCA YAŞAM”

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu paylaşımında, “Özel sektörde öğretmenlik yapan eğitimcilerin tek bir isteği var; insanca yaşam! İktidar bu sese kulak vereceğine, sesleri bastırmaya çalışıyor. Öğretmeni susturan bir devletin, gelecek nesillere söyleyeceği bir sözü yok demektir” diye yazdı.

“CEZALANDIRAMAZSINIZ”

Akşener ise, “Çiftçilerimiz, gençlerimiz ve doktorlarımızdan sonra sıra; Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde… Onları hem haksızlıklarla baş başa bırakıp hem de haklarını aradıkları için cezalandıramazsınız. Milletle inatlaşarak devlet yönetilmez!” paylaşımını yaptı.

Gözaltına alınan öğretmenler serbest bırakıldı