Karaköy’deki Ermeni kilisesinde yangın!

Yayın tarihi: 23 Ocak 2023 Pazartesi 10:44 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2023 Salı 1:53 am

Karaköy’deki Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nde yangın çıktı. 7 kişinin içeride bulunduğu söylenen kilisede 2 kişi kendi imkanlarıyla, 2 kişi ise itfaiye yardımıyla çıktı. 1 kişi yaşamını yitirirken Beyoğlu Kaymakamı 1 kişiden haber alınamadığını açıkladı.

Karaköy’deki Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nde yangın çıktı. Alevlerin yükseldiği binada mahsur kalan 2 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kilisesinin lojman kısmından başladığı söylenen yangın kontrol altına alındı. Beyoğlu Sakızağcı Ermeni Katolik Kilisesi Vakfı yönetiminden Serdar Celal, Fehim Atsup adlı kişinin hayatını kaybettiği söylerken, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, 2 kişiden haber alınamadığını açıkladı.

Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın başladı. Yangına çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye sevk edildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis bölgede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladı.

Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor. Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ile Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Lideri Levon Zekiyan da bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“2 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR”

Kaymakam Demirelli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nin lojmanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldiğini belirterek, “İtfaiyemiz yangın söndürme çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Şu an itibarıyla itfaiye personelimiz soğutma çalışması yapıyor.” dedi.

Demirelli, şunları kaydetti:

“Yangının çıkmasının akabinde 2 vatandaşımız kendi imkanlarıyla, 2 vatandaşımız da itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarılarak, hastaneye sevk edildi. Dumandan etkilendiler ama durumları gayet iyi. Şu an itibarıyla bizim kilise çalışanlarından aldığımız bilgiye göre 2 kişiden haber alınamıyor. Yalnız içerideler mi değiller mi onu itfaiye, soğutma çalışmasını bitirdikten sonra aramaya başlayacak. Ermeni Katolik Cemaatimize ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun diyorum. İnşallah herhangi bir can kaybı ile karşılaşmayız. Temennimiz bu yönde”

İKİ KİŞİ TEDBİR AMAÇLI HASTANEYE KALDIRILDI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nin lojman kısmında yangın ihbarı alınmasının ardından bölgeye ivedilikle güvenlik, sağlık ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, yangının kontrol altına alındığı vurgulanarak, “Çıkan yangında 4 kişi tahliye edilmiş, dumandan etkilenen 2 kişi tedbir amacıyla hastaneye sevk edilmiştir. Görevli ekiplerimizin yangın mahallindeki çalışmaları devam etmektedir. Kilise cemaati ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileğimizi sunuyoruz. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Metro İstanbul’da T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda seferlerin yangın nedeniyle Kabataş-Tophane ve Karaköy-Bağcılar istasyonları arasında yapıldığını duyurdu.

“1 ÖLÜ, 1 KAYIP”

Agos’a konuşan Beyoğlu Sakızağcı Ermeni Katolik Kilisesi Vakfı yönetiminden Serdar Celal şu ifadeleri kullandı:

“2 kişi hastanede. Sağlık durumları iyi. Söylenen toplam 7 kişi. 3 kişi daha çıktı. 2 kişi içeride kaldı. Durumları bilinmiyor. Bir yemek pişirme esnasında yangının çıktığı söyleniyor. Yangın Vakfa kayıtlı fakirlerin kaldığı müştemelatta çıktı”

Agos gazetesinin haberine göre; yangın tamamen söndürüldükten sonra ise binaya girildi ve Fehim Atsup adlı kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Bir kişiden ise henüz haber alınamıyor.

“UMARIM İNSAN KAYBI OLMAZ”

Olayı nasıl öğrendiğini anlatan Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Önderi Başpiskopos Levon Zekiyan, “Burada çok büyük ilgi görüyorum. Konuyla alakalı malumatım yok. İnşallah insan kaybı olmaz. Beni en çok şu anda üzecek olan insan kaybının olmasıdır. Şu an için böyle bir bilgi yok. Evde yemek yerken haberi geldi. Önce kilise yanıyor sandım. Sonra müştemilatın yandığını öğrendim. Buraya geldim. Umarım insan kaybı olmaz” diye konuştu.

“BİR ANDA PATLAMA SESİ GELDİ”

Olay anını anlatan esnaf Ercan Aktan, “Ben müşteriye bakıyordum. Bir anda patlama sesi geldi. Sonra itfaiye ekipleri geldi. Müdahale ettiler. Kimseye bir şey olmamış. Geçmiş olsun. İçeride 4 tane yaşlı insan varmış. Onu biliyoruz. Onlar bizden yemek yiyorlar. Yangının nasıl çıktığını bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan yangında itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürerken, yangın nedeniyle askıya alınan tramvay seferleri de normale döndü.