Karabük’teki atama kafa karıştırdı! ‘Liyakatsiz’ sorusuna açıklama geldi

Yayın tarihi: 19 Şubat 2023 Pazar 4:19 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2023 Pazar 5:06 pm

Yerel haber kanalı BRTV’de yer alan habere göre, Karabük Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’ne “istisnai kadro” ile henüz 9 ay önce memur olan “eğitimci-sosyolog” Nurmelek Danışmaz Akgün atandı. Akgün konuya ilişkin, “Basında yalan haberler yapılıyor” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili yıkan depremler sonrası Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor. Tüm yurtta vatandaşlar deprem bölgesi için seferber oldu. Vatandaş yaşanan yıkımlardan ders alınmasını ve yapılan hataların tekrarlanmamasını da umarken Karabük’ten kafa karıştıran bir atama haberi geldi.

AKP’li kendini “devlet” gördü! Yalın ayak depremzede çocuğa yapılan yardımı böyle paylaştı

Yerel haber kanalı BRTV, Karabük Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü görevine devlet memurluğuna henüz 9 ay önce, istisnai kadro ile sınavsız şekilde başlayan Nurmelek Danışmaz Akgün atandığını iddia etti.

Söz konusu haberde, Türkiye’nin 11 ilinin depremlerle yıkıldığı, binlerce vatandaşın öldüğü ve on binlerce vatandaşın yaralanıp evsiz kaldığı bugünlerde gerçekleşen bu atama kamuoyunda tepki çektiği belirtildi.

“YALAN HABERLER YAPILIYOR”

Atama kararı sonrası BRTV’ye konuşan Nurmelek Danışmaz Akgün,  “Basında yalan haberler yapılıyor. Konuşmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

AKP’li müteahhidin ‘depreme dayanıklı’ apartmanından: Kolon kesme, ince demir…

“EĞİTİMCİ-SOSYOLOG” OLARAK CANLI YAYINLARA ÇIKTI

Sosyal medyada ayrıca, Akgün’ün EVLA İnsani Yardım Derneği’nin Instagram sayfasında canlı yayınlara “Eğitimci-Sosyolog” sıfatıyla katıldığı öne sürüldü. Akgün’ün “Eğitimci-Sosyolog” olarak nasıl il planlama ve koordinasyon müdürü atandığı ise yine sosyal medya kullanıcıları tarafıdnan soruldu.

Bunun yanı sıra, Akgün’ün daha önce Marmara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yine “Eğitimci-Sosyolog” olarak “Mahremiyet Eğitimi” başlıklı seminer verdiği sosyal medya paylaşımları da görüldü.

SOYLU’NUN İMZASI İLE ATANDI

Karabüknet Haber’de yer alan bilgiye göre ise, atama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası ile gerçekleşti. Ayrıca,  Nurmelek Danışmaz Akgün’ün 28 Şubat Öğrenci Derneği mensubu olduğu ve derneğin genel başkanı Emine İlyas ile beraber İçişleri Bakanlığı önünde 2021’in Kasım ayında fotoğraf çektirdiği görüldü.