AKP’li kendini “devlet” gördü! Yalın ayak depremzede çocuğa yapılan yardımı böyle paylaştı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2023 Pazar 11:47 am - Güncelleme: 19 Şubat 2023 Pazar 11:55 am

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde 11 il yıkıldı. Yıkılan illere tüm yurt yardım ulaştırmak için seferber olurken AKP’li Kübra Dörtkardeş’in yalın ayak depremzede bir çocuğa yardım götürürken çekilen fotoğrafı ve paylaşım tepkilere yol açtı. Dörtkardeş’in eşi paylaşımında, “Devlet nerde diye soran olursa, gecenin bu saatinde Adıyaman’ın viran olmuş mahallelerinde yalın ayak gezen Abdullah’lara yetmeye gitti dersiniz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili yıktı. Tüm yurtta vatandaşlar depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber olurken ilk günlerde deprem bölgesine müdahalede AFAD’ın koordinasyon sorunları yaşadığı tartışma konusu oldu. AKP ise bu tartışma ve söylemlere sert tepki göstererek yardımların ve arama kurtarma çalışmaların ilk saatlerden beri çok düzenli ve başarılı ilerlediğini iddia etti.

 

Afet bölgesinde asbest tehlikesi! “660 stadyum dolusu enkaz var”

Son olarak ise AKP Kadın Kolları MKYK üyesi Kübra Dörtkardeş’in yalın ayak depremzede bir çocukla çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Yalın ayak depremzede çocuğa yardımı paylaşan Dörtkardeş’in eşi AKP’li Mehmet Fatih Dörtkardeş paylaşımında, “Devlet nerde diye soran olursa, gecenin bu saatinde Adıyaman’ın viran olmuş mahallelerinde yalın ayak gezen Abdullah’lara yetmeye gitti dersiniz” ifadelerini kullandı. Dörtkardeş paylaşımında çocuğun yüzünü de açık paylaştı.

Bahçeli’nin hedef aldığı Haluk Levent: MHP’liler bizim çalışmalarımızı görüyor

Bu paylaşıma Twitter’da tepkiler çığ gibi büyüdü. Twitter kullanıcılarından bazıları depremin 13. gününde yapılan bu paylaşım ve fotoğraf için şu tepkileri verdi: