Kar ve soğuk hava gidiyor! İşte il il hava durumu

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 8:53 am - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 9:13 am

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre kar ve soğuk hava yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara Batı Karadeniz, Orta ve doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Konya, Ankara, Kırşehir, Sivas, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli(40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILARÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, (Edirne çevreleri ile Balıkesir’in güneyi hariç) hafif olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, İstanbul çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 8°CÇok bulutlu, hafif yağmurlu

İSTANBUL °C, 7°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 7°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı

KOCAELİ °C, 7°CÇok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 3°CParçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 11°CParçalı bulutlu

İZMİR °C, 11°CParçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 9°CParçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in Toroslar mevkisinin aralıklarla hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 15°CParçalı bulutlu

ANTALYA °C, 15°CParçalı bulutlu

HATAY °C, 12°CParçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 5°CParçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas ve Kırşehir çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Konya, gece saatlerinde Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.ANKARA °C, 3°CParçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 1°CParçalı, zamanla çok bulutlu

KAYSERİ °C, 1°CParçalı bulutlu

KONYA °C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklarla hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Kastamonu çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 1°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

DÜZCE °C, 5°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

KASTAMONU °C, 2°CÇok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 6°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE °C, 6°CÇok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 6°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

TOKAT °C, 3°CÇok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

TRABZON °C, 6°CÇok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 1°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

KARS °C, -3°CÇok bulutlu ve kar yağışlı

MALATYA °C, 6°CParçalı bulutlu

VAN °C, 2°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 8°CParçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 8°CParçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 7°CParçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 9°CParçalı ve az bulutlu