Kar lastiği olmayanlara kötü haber! Geçişler yasaklandı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 10:04 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 10:04 pm

Türkiye genelinde kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte, kar lastiği veya zincir kullanmayan sürücüler için bazı kısıtlamalar da gündeme geldi. Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından yapılan açıklamada, “Şu aşamadan sonra ikinci bir emre kadar mevcut araçlar kontrol edilmek suretiyle yola uygun olmayan, kış lastiği olmayan araçların geçişine müsaade edilmeyecek.” denildi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sürücülerin güvenliği için alınan bazı tedbirleri açıkladı. Ümit, kararları şu ifadelerle duyurdu:

“Şu aşamadan sonra ikinci bir emre kadar mevcut araçlar kontrol edilmek suretiyle yola uygun olmayan, kış lastiği olmayan araçların geçişine müsaade edilmeyecek. Ben özellikle tüm sürücülerimize bir istirhamda bulunmak istiyorum. Kış lastiği olmayan zinciri olmayan sürücüler zorunlu olsa dahi kış lastiği ve zincir olmadan yola çıkmasınlar çünkü sadece kendilerine değil başkalarını da çok ciddi şekilde rahatsız ediyorlar. Dünden itibaren yaşamış olduğumuz tüm aksaklıkların yegane sebebi bu sürücüler.”

Kış lastiği olmaması sebebiyle kayan tırların kurtarılması ile uğraşıldığı için vatandaşların mağdur olduğunu vurgulayan Ümit, şunları söyledi:

“İnşallah bundan sonra olmaz ancak bundan sonra aynı hadise ile karşılaşmamamız için kış lastiği olmayan araçların yola çıkmamasını rica ediyoruz. Tüm personelimiz de bunları ısrarla takip ediyorlar ve gerekli yasal uygulamaları da yapıyorlar ancak bunlar yetmiyor. Vatandaşımızı mağdur etmemek için bu tür araçları yoldan bloke etmek zorundayız.”

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren gelişme!