Kapalıçarşı’yı su bastı!

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 6:44 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 6:48 pm

İstanbul’da iki gündür etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yoğun yağmur nedeniyle tarihi Kapalıçarşı’yı da su bastı. Tahtakale’de de rögarlar taşarken esnaf su tahliyesi için çalışma yaptı.

İstanbul’da dünden bu yana etkili olan ve zaman zaman şiddetini arttıran sağanak kentin birçok farklı noktasını su baskınlarıyla vurdu. İstanbulluların zor anlar yaşadığı yerlerden biri de tarihi Kapalıçarşı ve Tahtakale semtleri oldu. Rögarların taşmasıyla su basan Kapalıçarşı ve Tahtakale’de esnaf su tahliyesi için çaba sarf etti.

Sağanak yağışın etkili olduğu Beyoğlu’nda Karaköy’de bulunan Meclisi Mebusan Caddesi sular altında kaldı. Araçlar kaldırım seviyesine kadar ulaşan su birikintisi içinde Galata Köprüsü yönüne doğru ilerlemekte güçlük çekti.

Meteorolojinin uyardığı sağanak İstanbul’u vurdu! Kapalıçarşı’da rögarlar taştı, Çekmeköy metrosunu su bastı

KAPALIÇARŞI’DAN AÇIKLAMA YAPTI

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul genelinde etkili olan sağanak nedeniyle Kapalıçarşı ve Tahtakale’de bulunan çevre sokaklarda da su baskınları yaşandığını, rögarların taştığını belirtti.

Esnaf ve yönetimin suyun tahliyesi için uğraştığını aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Kapalıçarşı kot olarak yukarıda olmasına rağmen Mahmutpaşa, Eminönü rögar hattı Kapalıçarşı ile birlikte çalışmaktadır. Her şiddetli yağmur sonrası yaşanan bu durum esnafı sıkıntıya sokmakta, Kapalıçarşı Yönetimi olarak bizleri de çaresiz bırakmaktadır. Yaşanan su baskınının ardından Kapalıçarşı yönetimi ve ekibi zamanında müdahalede bulunarak esnafı bilgilendirmiş ve gerekli afet çalışmalarına başlamıştır.”

Kurtulmuş, Kapalıçarşı’daki su taşkınlarının altyapı ile ilgili olduğunun bilinmesinin önemini vurgulayarak, “Altyapıdan kaynaklanan sorunun ise tamamen yağmursuyu debisinin yükselmesi sonucu oluştuğu, aşağı hatta kalan Mahmutpaşa, Eminönü hatlarından suyun gitmemesi sonucu Kapalıçarşı rögarlarından suyun taştığını belirtiriz. Kapalıçarşı yönetimi olarak bütün halkımıza ve esnafımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” ifadelerini kullandı.

AKOM UYARDI

Öte yandan; İstanbul’da etkili olan sağanak yağışlarla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) açıklama geldi. AKOM, 30 Eylül Cumartesi ve 1 Ekim Pazar günü kent genelinde kuvvetli yağış uyarısı yaparak, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul’da hafta sonu hava sıcaklıkları 22 – 25 derece aralığında seyredecek. İstanbul’da hava sıcaklıkları 5 Ekime kadar mevsim normalleri civarında seyrederken, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor. (DHA)

 

Kaynak: TELE1