Kani Beko üç öğün simit yiyen ailenin mektubunu TBMM’de okudu! “Sayın bakan cevabını siz verirsiniz”

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 8:43 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 8:43 pm

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, üç öğün simit yiyen bir ailenin mektubunu okuduktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e seslenerek, “Bu mektubun cevabını bu aileye siz verirsiniz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçesi görüşmeleri sırasında CHP İzmir Milletvekili Kani Beko söz aldı. Kani Beko, üç öğün simit yiyen bir ailenin mektubunu okuduktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e seslenerek, “Bu mektubun cevabını bu aileye siz verirsiniz” dedi.

Kani Beko konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sabah 5 kişilik bir aile beni aradı. Küçük bir notu var. Bakanı da televizyonda görmüşler ama biz göremiyoruz. Sayın Çalışma Bakanı’nı. Bana dediler ki, ‘Biz 5 kişilik bir aileyiz. Sabah, öğle ve akşam simit yiyoruz. Simidin tanesi 5 lira. 3 öğün simit yediğimizde verdiğimiz para 75 lira. 30 günle bunu hesaplarsak 2 bin 250 lira. Bu kuru bir hesap. Bunun içerisinde ne peynir var ne zeytin ne reçel ne de çay var. Bunları da sofraya katacak olursak, genel bir hesapla 5 bin liralık bir masraf yapmamız gerekiyor’. Evet Sayın Bakan asgari ücret 5 bin lira, bu mektubun cevabını bu aileye siz verirsiniz.”

Vatandaşa simit Hülya Avşar’a milyonluk saat