Kamuran Tün cinayetinde katilin ifadesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 15 Ekim 2021 Cuma 10:04 am - Güncelleme: 15 Ekim 2021 Cuma 10:04 am

Annesiyle 20 yıl önce ilişki yaşadığı gerekçesiyle, Şırnak’tan İstanbul’a gelerek 7 çocuk babası kuaför Kamuran Tün’ü öldüren katil zanlısının ifadeleri tepki topladı.

İstanbul Kadıköy‘de, bıçaklanarak öldürülen evli ve 7 çocuk babası kuaför Kamuran Tün cinayetinde katil zanlısı Murat Tumuçin’in ifadesi ortaya çıktı. Tumuçi ifadesinde, ”Gençliğimi çaldı, İstanbul’a onu öldürmeye geldim.” dedi.

21 yaşındaki Murat Tumuçin savcılıkta, “Babam askerdeyken Kamuran, annem Mevlüde ile birlikte kaçmış. Olay sırasında annemin yaşı 15-16 imiş. Kamuran, annemin zihnini bulandırarak evi terk etmesine neden olmuş. Bu yüzden annesiz büyüdüm. Aile huzurumu, gençliğimi çaldı. Bu nedenle İstanbul’a onu öldürme amacıyla geldim. Ama bunu babam Hacı Tumuçin, üvey dayım Selçuk Başboğa ve Duygu Hilal A. bilmiyordu. Kendimi, Kamuran Tün’e Facebook’tan kız ismiyle tanıtarak iletişim kurdum. Sonrasında yurt dışında Irak’ta çalıştırmak üzere manikür işi yapacak bayan eleman aradığını gördüm. Olay öncesinde benim gibi Silopi’de bulunan babama ‘İstanbul’a gezmeye gidelim’ dedim. Babama Kamuran ile ilgili bilgi sahibi olduğumu söylemedim. Duygu’nun iş için İstanbul’a geleceği tarihi ona Kamuran söylemişti. Ben de gezmek için babama bu tarihleri söyleyerek denk getirdim. Babam, Kamuran’ın yanına gittiğimizi ben onu bıçakladıktan sonra öğrendi. Araçtan Kadıköy Boğa’nın orada indik. Oraya varmadan önce de Duygu, Kamuran’la sözleştiği şekilde buluştu. Takibe başladım. Ayrılmalarını bekledim. Çarşıdan aldığım bıçakla Kamuran’ı sırtından bıçakladım. Yere düştü. Kaç kere bıçakladığımı hatırlamıyorum. Yerde de vurmaya devam ettim. Pişmanım.” ifadelerini kullandı.

”MURAT’TAKİ BIÇAKTAN HABERİM YOKTU”

Olayla ilgili baba Hacı Tumuçin ise, ”Murat bana bunu Silopi’de söyledi. Ben de ona, ‘Oğlum boş ver, değmez’ dedim” diyerek oğlunun onu dinlemediğini ve kötü bir şey yapmasın düşüncesiyle geldiğini belirtti. Hacı Tumuçin, ”Murat’taki bıçaktan haberim yoktu. Suçun işlenmesinde bir katkım ya da azmettirmem söz konusu değildir.” dedi.

Duygu Hilal A. ise ifadesinde iş konuşmak amacıyla gittiğini ve cinayetle ilgisi olmadığını söyledi. Tumuçin ve azmettirici olduğu iddia edilen babası Hacı Tumuçin cezaevine gönderildi.

 

Kadıköy’de 20 yıl sonra gelen töre cinayeti