Kaldığımız yerden devam! TELE1 3 günlük karartmanın ardından yayında

Yayın tarihi: 25 Şubat 2023 Cumartesi 6:28 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2023 Pazar 10:28 am

İktidarın sopası haline gelen RTÜK eliyle karartılan TELE1 ekranları, yeniden yayına başladı.

İktidarın sansür aygıtı RTÜK, skandal bir karara imza atarak kürsü dokunulmazlığı olan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in, TELE1 ekranındaki ifadeleri nedeniyle TELE1’e üç gün süreyle ekran karartma cezası verdi.

RTÜK’ün kararı üzerine TELE1 yürütmeyi durdurma talep etmiş, mahkeme yürütmeyi durdurmanın kabulüne karar vermişti.

Ancak RTÜK’ün mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itirazı üzerine karar Ankara Bölge İdari Mahkemesi’ne gitti. Mahkemede 2’ye 1 kararla yürütmeyi durdurmanın iptaline karar verdi.

Bunun üzerine halkın haber alma hakkını savunan TELE1 ekranı üç gün boyunca karartıldı. Karara pek çok kesimden tepki yağarken, TELE1 bu gece 24.00 itibarıyla Türkiye’nin referans kanalı olma iddiasıyla yola çıktığı yayın hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

“GERÇEKLERİ DAHA DA YÜKSEK SEESLE SÖYLEMEK İÇİN BURADAYIZ”

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’e verilen cezanın kaldırılmasının hemen ardından “Tam burada bırakmıştık. Tam burada da başlıyoruz. Gerçekleri daha da cesur, daha da yüksek sesle, daha da açık daha da doğrudan söylemek için buradayız. Bir yürüyüşe başlamıştık. O yürüyüş devam ediyor.” dedi.

Türkiye karanlıkta! TELE1 üç gün karartıldı

KILIÇDAROĞLU’NDAN TELE1’E TEŞEKKÜR

TELE1’e destek için Evren Özalkuş’un sunduğu Ana Haber Bülteni’ne bağlanan Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK’ün önüne gideceğinin sinyalini verdi. “TELE1 çalışanlarına gerçekten sade bir yurttaş olarak da teşekkürlerimi sunmak isterim” dedi.

Kılıçdaroğlu: RTÜK ile de tanışacağız

BASIN SENDİKALARINDAN TEPKİ YAĞDI

DİSK Basın-İş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), iktidarın sansür aygıtı RTÜK’ün TELE1’e verdiği 3 günlük ekran karartma cezasına tepki gösterdi.

DİSK Basın-İş, TELE1’in karartılmasının Anayasal bir suç olduğunu belirterek “Gazetecilik faaliyetinin deprem gibi bir afet sürecinde engellenmesinin niyetini anlamakta güçlük çekiyoruz. TELE1’in karartılması kararının altına imza atanlar anayasal suç işliyor. Halkın haber alma hakkını savunanlar ve gazeteciler bu sansürü de not etmiştir.” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da afet sürecinde TELE1’in kapatıldığını vurgulayarak, “Habere en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde TELE1 üç gün karartılacak. Gerekçe TİP Mv. Sera Kadıgil’in Diyanet’e yönelik sözleri. Hükûmeti, kamu kurumlarını, bunların yöneticilerini eleştirmek suç değil haktır. Medyayla uğraşmayı bırakın, depremzede yurttaşlarımıza sahip çıkın!” açıklamasında bulundu.

Basın sendikalarından TELE1’in karatılmasına tepki!

TELE1’e ekran karartma cezasına tepki yağıyor!

Şahan Gökbakar’dan TELE1’e verilen cezaya tepki! “Medya rezilliklerini görmüyorlar”

RTÜK’ÜN BELGE SKANDALI ORTAYA ÇIKTI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün RTÜK’ün hukuk müşavirinin TELE1 dosyasını mahkemeye gönderirken içinden İlhan Taşcı’nın muhalefet şerhini çıkardığını söyledi.

Konuyu gündeme taşıyarak hukuk müşaviri hakkında barolara çağrıda bulunan Öztrak, şunları söyledi:

Beceriksizlikleri ifşa olmasın, eleştiri yapılmasın diyerek sosyal medyayı kararttılar. Gençlerin bir araya geldiği Ekşi Sözlük sorgusuz sualsiz erişime kapatıldı. Yetmedi TELE1 RTÜK, eliyle karartıldı. Halk Tv’ye FOX Tv’ye cezalar yağdırıldı. O da yetmedi RTÜK’ün hukuk müşaviri TELE1 ile ilgili dosyayı mahkemeye gönderirken, RTÜK üyesi İlhan Taşcı’nın muhalefet şerhini çıkardı. Mahkemeye eksik dosya gönderdi. O hukuk müşaviri derhal görevden alınmalıdır. Baroları da o hukuk müşaviri ile ilgili göreve davet ediyorum.

Öztrak: RTÜK’ün hukuk müşaviri TELE1 dosyasından muhalefet şerhini çıkardı