Kainat Güzeli yarışmasında taciz skandalı! Çırılçıplak soyunmalarını istediler

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:13 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:20 pm

Endonezya’da Kainat Güzeli yarışmasında bazı organizatörlerin adaylara cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Adayların avukatlarından biri, yarışmacılardan finallerden önce “vücut kontrolü” ve fotoğraf çekimi için üstlerini çıkarmalarının istendiğini ileri sürdü.

Endonezya Kainat Güzeli yarışmasında iddiaya göre organizatörler kadınlara “vücutlarındaki yara izlerini, selülitleri ya da dövmeleri incelemeleri gerektiğini” de ifade etmişler.

Şikayette bulunan yarışmacılardan üçünü temsil eden avukat Mellisa Anggraeni, daha pek çok kişinin aynı şikayetle ortaya çıkacağını söylerken Cakarta polis gücü iddiayla ilgili soruşturmanın derinleştirileceğini duyurdu. Küresel Miss Universe Organizasyonu da konuyu incelediğini ve cinsel uygunsuzluk iddialarını “çok ciddiye” aldığını söyledi.

Yeni Dünya güzeli Filipinli. Eski Türkiye güzelinin kızı dereceye giremedi

Eski bir Endonezya güzeli olan Maria Harfanti, yarışmalarda vücut kontrollerinin normal olduğunu ancak yarışmacılardan genellikle çırılçıplak soyunmalarının istenmediğini söyledi. Harfanti, organizatörlerin vücut oranlarını kontrol etmek için yarışmacılardan sıklıkla BMI ya da vücut kitle endekslerini istediklerini de sözlerine ekledi. Şikayetçilerden biri vücut kontrollerinin kapalı bir odada yapıldığını, ancak orada bazı erkeklerin de bulunduğunu söyledi. Kapının tamamen kapalı olmadığını ve dışarıdaki insanlara görüş imkanı verdiğini de sözlerine ekledi.

Endonezya’da güzellik yarışmalarına uzun zamandır izin veriliyor olsa da organizatörler toplumun muhafazakar kesimlerini rencide etmemek için dikkatli davranıyor. 2013 yılında Miss World yarışması, çoğunluğu Müslüman olan ülkede düzenlendiğinde bikini turunu iptal etmişti.