“Kahramanmaraş Belediye Başkanı fay hattı çalışmalarımıza inanmadığını söyledi”

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 12:23 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı 3:27 pm

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Kahramanmaraş’taki fay hatları için yaptıkları çalışmaların Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kabul etmediğini ve önlem almadığını söyledi.

TELE1’de Namık Koçak’ın konuğu olan Hüseyin Alan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Kahramanmaraş’ı adeta yok eden deprem öncesi, fay hatıllarını belirleyen bir çalışma yaptıklarını dile getiren Alan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Paleosismoloji çalışmalarına inanmadığını söyledi” dedi. Alan şunları dile getirdi:

“Maraş il temsilcimiz maalesef bu konuyu büyükşehir başkanı ile konuştuk dedi. Paleosismoloji çalışmalarına inanmadığını söyledi. Bilime inanmayan biri. Bunlara göre yapılacak çalışmaları inanmadığı için yaptırmadığını belirtmişti. Halbuki biz şunu istemiştik, Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi imar planlarına incelesin, fay zonlarının üzerine gelenlere sakınım bantları oluştursun buralara bina inşa edilmemesini arzu etmiştik. ama bu çalışmalara inanmadığını ifade etmişti. Biz belediyenin fayların belirleyip buna göre imar planı yapılmasını istemiştik. Kabul etmedi.”

 

Çocuğunu enkazdan çıkarmak isteyen kadın iş makinası önüne yattı