Kaftancıoğlu: Gülşen’i tutuklamakla kalmadınız insani erdemlere bir kez daha saldırdınız

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2022 Perşembe 8:13 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2022 Cuma 12:49 am

 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gülşen’in tutuklanmasına tepki göstererek, “Tutuklamakla kalmadınız sadece; barışmak, af dilemek, affetmek gibi insani erdemlere saldırdınız bir kez daha. İnadına barışacağız!” dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şarkıcı Gülşen’in Nisan ayındaki bir konserinde İmam Hatip liseleri hakkında söylediği sözler nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan resen soruşturma başlattı. Savcılığın soruşturmasının ardından gözaltına alınan Gülşen, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gülşen, gözaltına alındığı sırada sosyal medya hesabından özür diledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gülşen’in özrünü Twitter hesabından alıntılayarak, “O kadar kıymetli bir özür ki… Ve emin olun sanatçı #Gülşen yaptığı espride toptancı bir bakış açısıyla bir kesimi incittiğini gerçekten hissettiği için özür dilemiştir. Baltalarını çıkarıp, savaş tamtamları çalanlar; bu hissediş karşısında baltalarınız etkisiz kalır, üzgünüm…” dedi.

Gülşen’in özrü ise şöyle:

Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm.

İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir bulmalıydım; bulacağım…

GÜLŞEN TUTUKLANDI!

Kaftancıoğlu, Gülşen’in tutuklanmasının ardından Twitter hesabından bir paylaşım daha yaptı. Kaftancıoğlu, şunları dile getirdi:

“Yanlışı hissetmek ve özür dilemek o kadar kıymetliydi ki…
Siyasallaştırılan ve araçsallaştırılan ve hatta düşmanlaştırılan yargı eliyle #Gülşen’i tutuklamakla kalmadınız sadece; barışmak, af dilemek, affetmek gibi insani erdemlere saldırdınız bir kez daha..
İnadına barışacağız!”

 

Kılıçdaroğlu’ndan hakim ve savcılara Gülşen tepkisi: Çürükler, adiler, sürtükler, cibilliyetsizler…” kimin laflarıdır?

Şarkıcı Gülşen hakkında tutuklama talebi!