Kadir İnanır yoğun bakımdan çıkarıldı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 1:47 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 1:47 pm

Evinde geçirdiği rahatsızlığın ardından yoğun bakımda tedavi gören Türk sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır‘dan iyi haber geldi. Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır’ın yoğun bakımdan çıkarıldığını söyledi.

İstanbul Beykoz’daki evinde 24 Mart’ta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin son gelişme açıklandı. İnanır’ın tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam açıklama yaptı.

‘TEDAVİSİ NÖROLOJİ SERVİSİNDE SÜRECEK’

Sağlam, “Bugün Kadir İnanır’ın yoğun bakım tedavi süreci tamamlandı. Bundan sonraki aşama servis tedavisi şeklinde devam edecek. Nöroloji servisinde tedavisi sürecek. Rehabilitasyon süreci devam ediyor. Daha rahat bir ortamda birinci dereceden yakınlarıyla rahat görüşebilecek; ama mümkün olduğunca ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. Toparlama sürecine girecek. Rehabilitasyon süreci uzun bir süreç bildiğiniz gibi, bazen aylar sürebiliyor. Daha önce geçirilmiş ek hastalıkların da bunda etkisi var. Şu ana kadar tedavisi olumlu sürdü. Bugün itibariyle yoğun bakımdan çıkarmış olduk.” dedi. Solunumuyla ilgili bir soruya da yanıt veren Prof. Dr. Sağlam “Olumsuz bir durum yok her gün daha iyiye gidiyor. Günden güne toparlıyor. Hem kas güçleri, hem bilinç durumu, hem genel durumu daha iyi. Ek hastalıklarının tedavisi de bitmek üzere” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Beykoz’daki evinde 24 Mart’ta rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Türk sinemasının ünlü aktörü Kadir İnanır, beyne pıhtı atması sonucu inme geçirdiği için operasyona alınmıştı.

Jülide Kural yalan haberlere isyan etti: Kadir İnanır hızla iyileşme yoluna girdi

Kaynak: DHA