Kadınlardan Taksim’de ‘İstanbul Sözleşmesi’ protestosu

Yayın tarihi: 22 Mart 2021 Pazartesi 1:54 pm - Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi 3:19 pm

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini protesto etmek için Taksim Meydanı’nda oturma eylemi başlattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararname doğrultusunda Türkiye, İstanbul Sözleşmesi‘nden ayrıldı. Söz konusu kararın ardından kadınlar yurdun dört bir yanında meydanlara çıkarken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri’nde bugün Taksim’de protesto düzenledi.

“Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” sloganıyla Taksim Meydanı’na çıkan kadınlar, meydanda oturma eylemi başlattıklarını “Taksim Meydanı’nda eylemimiz sürüyor. Hiçbir yere gitmiyoruz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak oturma eylemine geçtik. Tüm kadınları Taksim’e çağırıyoruz!” ifadeleriyle duyurdu.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı dava

Kadın Meclisleri Temsilcilerinden Ayşen Ece Kavas, şöyle konuştu:

“Bu zamana kadar kimsenin kararına göre yaşamadık bundan sonra da kimseye sormayacağız. Bu yüzden şimdi Taksim’de oturmaya başlıyoruz ve bütün kadınları da bizim yanımıza davet ediyoruz.”

Öte yandan polis oturma eylemi yapan kadınları ablukaya alırken kadınlar oturma eyleminden vazgeçmeyeceklerini duyurarak tüm kadınları dayanışmaya çağırdı.