İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı dava

Yayın tarihi: 22 Mart 2021 Pazartesi 10:18 am - Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi 1:05 pm

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu İstanbul Sözleşmesi‘nin feshine karşı dava açtığını duyurdu. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak söz konusu karara karşı dava açtığını açıkladı.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı dava açtığını duyurdu. Eminağaoğlu  ” İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE DAVA Dün bir tv programında yaptığım çağrı üzerine bir müvekkilimin adına İstanbul Sözleşmesi hakkında Daniştay’da dava açılmıştır. Boş dilekçe örneği de isteyenlerin kullanmaları için kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Av. Ömer Faruk Eminağaoğlu”

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi: Sosyal medya ayağa kalktı!

İşte Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun paylaşımı:

 

BİR DAVA DA ÖNCE KADINLAR VE ÇOCUKLAR DERNEĞİ’NDEN

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği de, İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Cumhurbaşkanı Kararı’na karşı Danıştay’da iptal davası açtı. Dernekten kamuoyuna yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz gece yarısı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı, Türkiye’nin emektar kadınlarının mücadelesiyle kazanılan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedildiğini duyurdu. Ancak hukuken bu kararın hükmü yoktur. İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanı kararı ile feshedilemez. Türkiye Cumhuriyeti devleti, kanunla yürürlüğe giren bir milletlerarası sözleşmeden Cumhurbaşkanı kararı ile taraf olmaktan çıkamaz. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak 20.03.2021 günü gece saat 02.00’de İstanbul Sözleşmesi’ni iptal ettiğini ilan eden Cumhurbaşkanı kararına karşı, bu gece 02.00’de Danıştay başkanlığına hitaben işlemin iptali için dava açmış bulunuyoruz.”