Kadınlar meydanlarda tek ses oldu: Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula

Yayın tarihi: 20 Mart 2021 Cumartesi 3:45 pm - Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 7:30 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile dün gece saatlerinde Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı. Söz konusu kararnameye yönelik tepkiler artarken kadınlar yurdun dört bir yanında meydanlara çıktı.

Kadın Cinayetlerini Durdurduracağız Platformu, Kadın Meclisleri, İlerici Kadınlar Derneği, Eşitlik Kadın Örgütü ve Komünist Kadınlar’ın çağrısıyla bugün (20 Mart Cumartesi) saat 15.00’te Kadıköy’de düzenlenen eylemde kadınlar “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” diye haykırdı.

 

Eylemde konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcilerinden Ayşen Ece Kavas, şunları söyledi:

“Aylardır yıllardır öldürülen kadınları görmeden siyaset yapacaklarını zannettiler. Bütün toplumu karşılarına aldılar ama biz özgürlüğün bedelini canıyla ödeyenleriz, sokakta cesaretle ödeyenleriz, istemeseler de bizi sokaklara hapsettilerse de biz onların kalıplarına uymayan kadınlarız. Bu hayatı kolay kazanmadık. İstanbul Sözleşmesi’nin her bir maddesinde öldürülen kadınların kanı var, her bir maddede kadınların hikayesi var. Biz yıllardır mücadele ederek kazandık İstanbul Sözleşmesi’ni bir kişinin aldığı kararla da haklarımızı asla teslim etmeyeceğiz.”

İstanbul’un yanı sıra Eskişehir, Antalya, Balıkesir, Ankara, Muğla, Kocaeli, Ordu, Çorum, Muğla, Denizli, Adana, Yalova, Kayseri, Bitlis ve birçok şehirde kadınlar sokağa çıktı.

BİNLERCE KADIN KADIKÖY SOKAKLARINDA SLOGAN ATTI

İSTANBUL’DA POLİS İLE KADINLAR ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Kadıköy’deki eylem sonrası kadınlarla polis arasında arbede çıktı.

“BU ÜLKE VE BU GELECEK BİZİMDİR, BİZİM KALACAK”

Kadınlar gece yarısı alınan karara Ankara’da da isyan etti. Kadınlar, ” Yaşasın kadın dayanışması” diye sokaklar inletti.

ESKİŞEHİR’DE KADINLAR SOKAKTAYDI

Eskişehir’de de kadınlar İstanbul Sözleşmesi’den ayrılmayı protesto etti. Yağmurlu havaya rağmen toplanan kadınlar, “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” diye haykırdı.