Kadın futbolcuyu taciz eden eski federasyon başkanı Rubiales’e uzaklaştırma kararı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 5:40 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 5:40 pm

Futbolcu Jenni Hermoso’yu öperek taciz eden eski federasyon başkanı Rubiales’e, 200 metre uzaklaştırma cezası verildi.

Dünya Kupası finali sonrası madalya töreninde futbolcu Jenni Hermoso’ya dudağından öperek cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) eski başkanı Luis Rubiales, Madrid’de hakim karşısına çıktı. Rubiales, söz konusu öpücüğün Hermoso’nun rızasıyla gerçekleştiğini iddia ederken, savcı Rubiales’in Hermoso’ya yaklaşmasının yasaklanmasını talep etti. Hakim, Rubiales hakkında 200 metre uzaklaştırma kararı verdi.

İspanya’da kadın futbolcuyu dudağından öpme krizine FIFA el koydu

BBC’nin haberine göre, ülkede tartışma yaratan hareketinin ardından bugün ilk kez mahkemeye çıkarılan Rubiales, kendisine yöneltilen cinsel saldırı ve cebir suçlamalarını reddetti. Jenni Hermoso, rızasının olmadığını yinelerken, savcılar Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı çıkarılmasını, Rubiales’in Hermoso’ya 500 metreden daha fazla yaklaşmamasını ya da kendisiyle iletişim kurmamasını talep etti. Hakim, talebi kabul etti, ancak Rubiales’in Hermoso’ya 200 metreden daha fazla yaklaşmamasına hükmetti. Mahkeme, yargı sürecinin davaya dönüşüp dönüşmeyeceğine daha sonra karar verecek.

‘SADECE EVET EVETTİR’ YASASI: RUBİALES HAPİS CEZASI ALABİLİR

Basına kapalı görülen duruşmanın ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Jenni Hermoso’nun avukatı Carla Vall, herkesin ne olduğunu gördüğünü söyleyerek, “Bu resimler, toplumsal değişim ve kanundaki değişiklikler sayesinde kesinlikle şunu söyleyebiliriz ki kendisinin rızası yoktu” diye konuştu.

İspanya’daki ‘Sadece evet, evettir’ yasası uyarınca, rıza gösterilmeyen bir öpücük cinsel saldırı olarak kabul edilebiliyor. Luis Rubiales’in hakkında dava açılması ve suçlu bulunması durumunda para ya da hapis cezası alabileceği ifade ediliyor.

Kızını taciz eden Woody Allen Rubiales’ı savundu! “Tecavüz etmiyordu, sadece bir öpücüktü”