Özgecan Aslan unutulmadı… ‘Toplumun kadınlar için uyanışı oldu’

Yayın tarihi: 11 Şubat 2020 Salı 1:27 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2020 Salı 1:30 pm

11 Şubat 2015’te bindiği minibüs şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan için ölümünün 5. yılında açılan #ÖzgecanAslan etiketini kadın örgütleri, siyasetçiler de paylaştı.

5 yıl oldu… ‘Özgecan Aslan’ın acısı her geçen gün artıyor’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi Twitter hesabı üzerinden Özgecan’ı andı. İmamoğlu, “#ÖzgecanAslan bu hayattan, ailesinden, sevdiklerinden koparılalı 5 yıl oldu, zihnimizdeki ve yüreğimizdeki sızısı hala dün gibi. Hayatının baharında yitip giden yüzlerce genç kızımızdan sadece biriydi. Rahmetle anıyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Özgecan’ı unutmadı. Yavaş, “Henüz hayatının baharındaydı güzel kızımız #ÖzgecanAslan. 5 yıl önce bir cani baharımızı kışa çevirdi. 5 yılda; Emine Bulut, Şule Çet, Ceren Özdemir ve binlerce kadını daha kaybettik. Anne babaların gözyaşı dinmeden, kadın cinayetleri bitmeden mücadelemiz son bulmayacak” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Özgecan’ı unutmayan isimler arasındaydı. Karalar, “5 yıl önce bugün kara bir gece yaşandı ülkemizde. #ÖzgecanAslan’ın hayatı, kadınlarımızın ise özgürlüğü çalındı. “Bulut olmak isteyen” kadınlarımızın katledilmediği bir ülke için mücadelemiz devam edecek. Mekanın Cennet olsun güzel kızım” ifadelerini paylaştı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da “Özgecan Aslan bir toplumun kadınlar için uyanışı oldu. Kimsenin adını bilmediği kadınlar için mücadelemiz şimdi daha kararlı, daha güçlü. Kadın cinayetlerini durduracağız” sözleriyle Özgecan Aslan’ı unutmadı.