Kadıköy’de gazeteci Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızına sözlü taciz iddiası: Siz ne cahil insanlarsınız

Yayın tarihi: 30 Nisan 2024 Salı 9:38 am - Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 10:23 am

Kadıköy’de 6 yaşındaki kızıyla birlikte yürüyen gazeteci Tacettin Kutay ile kızının konuşmasına dahil olan bir kadının “Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız” diyerek sözlü tacizde bulunduğu iddia edildi.

Kadıköy Göztepe mahallesinde ilginç bir olay yaşandı. İddiaya göre, akşam saatlerinde baba Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay ile 6 yaşındaki kızı, sokak üzerinde sohbet ederek ilerlediği esnada 73 yaşındaki M.G. isimli kişinin sözlü tacizine uğradı. Baba ile kızın konuşmasına dahil olan M.G., “Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız” diyerek hakaret etti. Olay sonrasında durumu polis ekiplerine bildiren baba Kutay, o anları cep telefonu ile kaydetti.

Olayı yaşayanın sosyal medya paylaşımı ile Akşam gazetesi yazarı Tacettin Kutay olduğu ortaya çıktı. Kutay paylaşımında, “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ‘Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. “Lailahe illallah Muhammedurrasulullah” derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ‘Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ‘Ben öğretiyorum.’ dedim. ‘El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız.’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” dedi.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Polis merkezine götürülen taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Yapılan inceleme sonucu T.K.’nın akademisyen, M.G.’nin ise emekli hemşire olduğu öğrenildi. Yaşanan olay sonrasında her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu.

T.K. hakkında “Hakaret” suçundan adli işlem başlatılırken, M.G. hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama – Hakaret” suçlarından adli işlem başlatıldı.

Kadıköy’de dehşet! Hastanede güvenlik amiri, yardımcısını sopa ile döverek öldürdü

sözlü taciz, Kadıköy

 

Kaynak: DHA