Kadıköy’de 23 Haziran yürüyüşü: İstanbul bizimle kazandı, memleket de kazanacak!

Yayın tarihi: 24 Haziran 2019 Pazartesi 10:49 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2019 Pazartesi 10:50 pm

İstanbul Seninle Kazanacak diyenler, Kadıköy’de yaptıkları yürüyüşle “İstanbul bizimle kazandı, memleket de kazanacak” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin iptal edilmesinin ardından dün yenilenen seçimlerde Ekrem İmamoğlu, tarihi bir farkla AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ı geride bırakarak ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İstanbul Seninle Kazanacak diyenler, 23 Haziran’a kadar İstanbul’u karış karış dolaşarak insanları iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

Seçimlerin geride kalmasının ardından İstanbul Seninle Kazanacak bugün Kadıköy’de Süreyya Operası önünde bir araya geldi. Moda Caddesi üzerinden Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürüyüş yapan İstanbullular burada bir basın açıklaması yaptı. Eyleme Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ile TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da katıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul bizimle kazandı, memleket de kazanacak!

İstanbul’da haramilerin saltanatını yıktık, kazandık. İstanbul emekçilerle, gençlerle, kadınlarla, sosyalistlerle kazandı. İstanbul eşitliği, özgürlüğü, barışı, kadın özgürlüğünü savunanlarla kazandı. Mücadelemizle kazandı.

İstanbul kazandı, memleket de kazanacak.

31 Mart seçimlerinde aldığı yenilgiyi tanımayıp türlü oyunla İstanbul halkının kararını gasp eden iktidar, 23 Haziran’da bir kez daha, hem de ezici bir biçimde yenildi.

İstanbul yerel seçimini kendileri için, saray için, bekaları için referanduma çevirdiler ve kaybettiler. Erdoğan, onun başkanlık rejimi, AKP iktidarı meşruluğunu tamamen kaybetmiştir. Oturdukları koltuklar gayrimeşrudur. Bu ülkenin kaderine dair aldıkları kararlar, kurdukları düzen gayrimeşrudur.

Şimdi bu gayrimeşru iktidara karşı direnme, İstanbul’da kaybettirdiğimiz gibi ülke çapında da yenme zamanıdır.

İstanbul halkı yolsuzluğa, hırsızlığa, gericiliğe, talancılara hayır dedi, İstanbul halkı faşizme karşı omuz omuza kazandı.

İstanbul Seninle kazanacak diyerek çıktık yola. 25 yıldır, İstanbul’u emeğiyle, doğasıyla tüm varlıkları ile sömüren haramilere, AKP faşizmine karşı mücadele edenleriz, sosyalistleriz. 31 Mart’tan sonra da  ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak çalıştık. Yenmek için çalıştık.

Bizler biliyoruz ki İBB koltuğuna Ekrem İmamoğlu oturunca her şey bir anda “güzelleşmeyecek”. Her şey bizimle, emekle, mücadeleyle güzelleşecek. Halkın kendi haklarını savunmasıyla, halkın denetlemesiyle, halkın söz yetki ve karar hakkı ile güzelleşecek.

Biz kent yağması ile, yolsuzlukla, hırsızlıkla, talancılarla, yalancılarla uzlaşmayacağız.

Biz gericilerle, faşistlerle, hukuksuzlukla, adaletsizlikle uzlaşmayacağız.

Hakkımız olanı alacağız. Biz kazanacağız, biz kazanacağız.