Jens Stoltenberg Türkiye, İsveç ve Finlandiya hakkında “önemli olan”ı açıkladı

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 9:45 am - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 9:45 am

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki toplantı öncesi, “Önemli olan görüşmenin gerçekleşip sürecin tekrar aktif hale gelmesinin sağlanmasıdır” dedi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında yarın Brüksel’deki NATO karargahında yapılacak toplantı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’den açıklama geldi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile İsveç’in Başkenti Stockholm’de düzenlediği ortak bir basın toplantısında konuşan Jens Stoltenberg, toplantının sonuçları hakkında şimdiden açıklama yapmak istediğini belirterek, “Önemli olan görüşmenin gerçekleşip sürecin tekrar aktif hale gelmesinin sağlanmasıdır” dedi.

Ulf Kristersson ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımının kesinleştirilmesi konusunu ele aldıklarını belirten Stoltenberg, “Bu en önemli önceliğimiz ve ilerleme kaydediyoruz. Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları var. Hiçbir NATO müttefiki bu kadar çok terör saldırısına maruz kalmadı. İsveç’in yeni terör yasasını çıkararak ve Ankara ile işbirliğini güçlendirerek PKK da dahil olmak üzere terörle mücadelede hızlanmasını memnuniyetle karşılıyorum” ifadesini kullandı.

Macaristan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini görüşüyor