Jandarmaya el kaldıran Mazhar Bağlı TELE1’e konuştu: “Video eski soruşturma devam ediyor”

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 1:23 pm - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 7:13 pm

TELE1 HABER MERKEZİ

Eski AKP milletvekili ve MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, bir yol uygulaması sırsında görevli jandarmalarla kavga ettiği yönündeki görüntüler hakkında TELE1’e konuştu. Bağlı söz konusu görüntülerin eski olduğunu, jandarmalardan şikayetçi olduğunu ve jandarmaların da kendisinden  “terörist” dediği için şikayetçi olduğunu söyledi. 

Eski AKP Milletvekili ve eski AKP MKYK Üyesi Mazhar Bağlı’nın jandarmalarla kavga ettiği video sosyal medyada tepki topladı. Bağlı’nın Jandarmaların aracını durdurup kendisini yere yatırdıklarını iddia ettiği ve sonrasında jandarmalara hakaret ettiği görüldü.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Mazhar Bağlı’nın bağırdığı jandarma komutanının “Elini kolunu indir, sen jandarmaya böyle bağıramazsın” sözlerine Mazhar Bağlı, “Allah Allah, sen peygamber çocuğu musun?” diye sordu. “Kaldıramazsın. Ben kanunları uyguluyorum” cevabı alan Mazhar Bağlı, “Kaldırırım hem de nasıl kaldırırım” dedi.

Depremzedelere hakaretler yağdıran Fatih Yeresaçan Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni bir ülke kurmadığını iddia etti

Başka bir askerin araya girip “Eski milletvekili olduğunuzu söylüyorsunuz, Jandarmaya böyle mi davranılır” demesi üzerine Mazhar Bağlı ve yanındaki kişilerin Jandarmalara hakaret edip üzerlerine yürüdükleri görüldü. Kendisini görüntüleyen Jandarma’ya “Sana göstereceğim” diyen Mazhar Bağlı şunları söyledi:

“Ben eski milletvekiliyim. Burada jandarmalar eşkıyalık yapıyor. Bu jandarmalar kanun namına değil başkası adına burada gelip eşkıyalık, teröristlik yapıyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin eski milletvekiliyim. Eski rektörüm. Kendi arabamla giderken hiçbir gerekçe yokken beni durdurup yere yatırdılar. Yalan söylüyorlar hiç kaçtığım yok. Şu üstüme başıma bakın. Ben bunu jandarmaya ödeteceğim”

Görüntülerin çekilme tarihi bilinmezken Bağlı’nın Esenler Belediyesi’nde Bilim Kurulu Başkanlığı yaptığı öğrenildi.

TELE1’E KONUŞTU

Söz konusu video için TELE1’e açıklamalarda bulunan Bağlı videonun dört yıl önce çekildiğini söyledi. Bağlı konuyla ilgili dava sürecinin devam ettiğini belirterek, “Bağa giderken jandarma beni durdurdu yere yatırıp bastırdı. Konuyla ilgili benimle ilgili de dava devam ediyor jandarmalar için açılan dava da devam ediyor. Onlar açığa alındılar. Onlarda benden şikayetçi oldular hakaret ettiğim gerekçesiyle” dedi.