İzmirli depremzedelerden kefenli eylem! “Yürütmeyi durdurma kararı umut ışığımızı söndürdü”

Yayın tarihi: 26 Şubat 2023 Pazar 4:29 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2023 Pazar 4:29 pm

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar alan ve yıkılan depremzedeler, mahkemenin emsal artışı için verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararını kefenli ve çadırlı eylemle protesto etti.

30 Ekim 2020 depreminin ardından İzmirli depremzedelerin yeniden evlerine kavuşabilmeleri için gündeme gelen ve sadece Bayraklı’da geçerli olan emsal artışı kararı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yargıya taşımış ve İzmir 5. İdare Mahkemesi,  bilirkişi raporları doğrultusunda geçen hafta emsal artışı için “yürütmeyi durdurma” kararı vermişti.

İzmirli depremzedeler, kararı protesto etmek için İZDEDA binası önünde bir araya geldi.  “Tek derdimiz evimiz”, “Sağlam evimi yıktı, arsa payımı elimden aldı, geriye ne kaldı”, “Emsal depremzedelerin can suyu”, “Emsal iptali depremzedenin ölümüdür”, “Emsal artışlı ve sıfır faizli 20 yıl vadeli kredi istiyoruz”, “Kentsel dönüşümcü değil depremzedeyiz”, “Mahkeme emsale dur, çadıra gir dedi” yazılı dövizler taşıyan depremzedeler, çadır ve kefenle eylem yaptı.

CHP’li Ağbaba: Depremin 21. günü herkes çadır dilenirken Kızılay çadır satıyor