Zonguldak’ta 1 kişi hayatını kaybetti. Sahte rakıdan dört günde 44 ölüm

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 7:58 am - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 2:48 pm

İzmir’de, sahte alkolden zehirlendikleri iddiasıyla hastanede tedavi gören 3 kişi daha yaşamını yitirdi. Böylece, İzmir’de sahte alkolden ölenlerin sayısı 18’e çıktı. İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon ve Zonguldak’ta son dört günde sahte rakı nedeniyle 44 kişi yaşamını yitirdi.

 

İzmir’in birçok ilçesinde sahte içki kullandıkları öne sürülen çok sayıda kişi, mide bulantısı ve görme kaybı gibi şikayetleri görülünce hastaneye kaldırıldı.

Urla Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Orhan Korkmaz (72), İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Suat Yeşilyurt (48) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tedavisi süren Ahmet Karayiğit (58), doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Ölenlerin cenazeleri, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Böylece, İzmir’de sahte içkiden ölenlerin sayısı 18’e çıktı. 18 kişinin tedavisi ise devam ediyor.

Kırıkkale‘de yedi, İzmir‘de 18 kişinin sahte içki tüketiminden ölmesinden sonra altı kentten daha zehirlenme haberleri geldi. Mersin‘de altı, İstanbul‘da yedi, Muğla‘da iki, Aydın‘da iki, Trabzon ve Zonguldak‘ta bir kişi alkol zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybetmesiyle, ölü sayısı 44’e çıktı. 50’ye yakın kişinin hastanelerin yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü öğrenildi.

4 GÜNDE 34 ÖLÜM

Sahte içki zehirlenmesi nedeniyle Mersin’de 5 kişi hayatı kaybetti, 8 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. 7 kişinin hayatını kaybettiği Kırıkkale’de 1 kişi hastanede tedavi altında.

Muğla Bodrum’da sahte alkolden zehirlendiği belirtilen İbrahim Yanık ve Semran Başkurt da kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirdi.

Son olarak Nazilli’de 60 yaşındaki Orhan Öztürk, İstanbul Kartal’da avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu hayatını kaybetti.

Böylece 9 Ekim’den bu yana sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 34’e yükseldi.

 

5 TON ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

7 kişinin hayatını kaybettiği ‘sahte içki’ faciasının detayları belli oldu

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, dün akşam saatlerinde Çiğli ilçesinde düzenlediği operasyonda, etil alkolün dağıtılmasında kilit isim olduğu belirtilen H.G.’yi gözaltına aldı. H.G.’ye ait depo ve aracında yapılan aramalarda ise 5 ton etil alkol ele geçirildi.

Mersin’de sahte alkolden 5 kişi hayatını kaybetti

ZONGULDAK’TA 1 ÖLÜM

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, sahte içki içince fenalaşıp, hastaneye kaldırılan Harun İnanç (54) hayatını kaybetti, Hasan A. (52) ise yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

KIRIKKALE’DE 7 ÖLÜM

Kırıkkale’de 9 Ekim’de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle Yüksek İhtisas Hastanesine başvuran 8 kişiden 7’si öldü. Bir kişi hala yoğun bakımda. Kırıkkale’de gözaltına alınan 3 kişiden biri olan Ö.U. çıkarıldığı hakimlikçe “olası kastla adam öldürme” ve “sağlık için tehlikeli madde temini” suçlarından tutuklandı. 2 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.

İSTANBUL’DA SON KURBAN AVUKAT

İstanbul Kartal’da sahte içkiden zehirlenen 36 yaşındaki avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu hayatını kaybetti.

GÖZALTINA ALINDILAR

İzmir’de gözaltına alınanların sayısı 12’ye ulaştı. Bazı şüphelilerin, yakalanma olasılığına karşı metil alkol ambalajlarına “dezenfektan” etiketi yapıştırdıkları ileri sürüldü.

Mersin’de 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili de 3 zanlı tutuklandı.

İstanbul’da da sahte içkiden zehirlenme olaylarına ilişkin metil alkol sattığı öne sürülen iş yeri çalışanı gözaltına alındı. İş yeri sahibinin yakalanması için çalışmaların da sürdüğü öğrenildi.

İSTANBUL’DA SAHTE ALKOLDEN ÖLENLERİN SAYISI 7’YE YÜKSELDİ.

İstanbul’da çeşitli ilçelerde sahte içki zehirlenmesiyle hastanelere kaldırılan 7 kişi hayatını kaybetti.

Sahte içkiyle ölümlerle ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Sahte içkiden ölenlerden biri de 46 yaşındaki avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu’ydu.

Şahinoğlu, dün Kartal’da yaşamını yitirmişti. Diğer kişilerin kimlikleri henüz açıklanmadı.

Aydın’da sahte içki sattığı öne sürülen 1 şüpheli gözaltına alındı.

GÖRME KAYBI VE MİDE BULANTISINA DİKKAT

Sahte içki içtikten sonra fenalaştığı iddia edilen çok sayıda kişi, görme kaybı ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Uzmanlar, görme kaybı ve mide bulantısının sahte içkinin ilk belirtisi olarak başladığını belirtiyor.

 

Sahte alkol yüzünden hayatını kaybedenlerden kimlikleri belli olanlar şöyle:

KIRIKKALE: Yılmaz Mayalı, Cemal Doğan (55), Ünal Gündoğdu, İlyas Yalım, Hacı Vatansever, Ali Başpınar, Mustafa Özyurt

İZMİR: Hasan Çetin Esen (59), Mustafa Maya (71), Aydın Göksoy (58), Adem Güneş (64), Nejdet Kanatlıer (67), Mehmet Celalettin Sezer (68), Ali İhsan Çakmak (70), Hakan Ulukaya (46), Mehmet Görgülüer, Engin Dokuyucu, Nihat Karaoğlan, İlhami Kalfa, Hüseyin Yılmaz, Orhan Korkmaz (72), Ahmet Karayiğit

MERSİN: Mahmut Faruk (51), Hayrettin Yaşar S., Murat B. , Sadullah A., İsmail Ü. (38), Eşref D.

İSTANBUL: Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (36)

MUĞLA: İbrahim Yanık (74), Semran Başkurt (64)

AYDIN: Orhan Öztürk (57), A.Y (54)

TRABZON: M.B. (56)

ZONGULDAK: Harun İnanç (54)