7 kişinin hayatını kaybettiği ‘sahte içki’ faciasının detayları belli oldu

Yayın tarihi: 9 Ekim 2020 Cuma 12:43 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2020 Cuma 3:57 pm

İzmir’den sonra bir sahte alkol haberi de Kırkkale’den geldi. Kırıkkale’de sahte içki kullandığı iddia edilen 7 kişi hayatını kaybetti. Sahte içki zehirlenmesinin detayları ortaya çıktı. Şahıslar marketten aldıkları etil alkol bazlı yüzey temizleyicilere içki aromaları karıştırıp içmişler.

Kırıkkale’de sahte içki kullandığı iddia edilen 7 kişi hayatını kaybederken, bir kişinin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Konuyla ilgili Kırıkkale Valiliği’nden yapılan açıklama ile olayın detayları netleşti.

Valilik’ten yapılan açıklamada, “Şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır” denildi.

“DEZENFEKTAN KARIŞIMI İÇMELERİ…”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesi’ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 07-08 EKİM 2020 tarihlerinde toplam (8) vatandaşımız intikal etmiş olup bu şahıslardan (7) vatandaşımız vefat etmiş, (1) vatandaşımızın tedavisi ise halen devam etmektedir.Konu ile ilgili olarak yapılan ilk araştırmada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır. Söz konusu olaya ilişkin olarak (3) şüpheli şahıs 09/10/2020 günü yakalanarak gözaltına alınmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmış olup işlemleri halen devam etmektedir.”

Kırıkkale’de sahte alkolden zehirlendiği iddia edilen 7 kişi tedavi olduğu hastanede hayatını kaybetti. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğünün kentte başlattığı sahte alkolle ilgili soruşturma sürüyor.

“METİL ALKOL TEHLİKELİ”

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ise, hastanelerin acil servislerinde görev yapan doktorların bildirdiğine göre vaka sayısının ilk belirlemelere göre 50’ye yaklaştığını söyledi.

Metil alkol zehirlenmelerinin öldürücü etkisinin olduğunu söyleyen Çamlı, “Acil servislerde çalışan hekim arkadaşlarımızdan gelen bilgilere göre vaka sayısı 50’ye yaklaştı. Ve ne yazık ki tamamına yakını ağır vaka. Ölüm olup olmadıyla ilgili henüz bir bilgi ulaşmadı” diyerek kesin sayının sağlık müdürlüğünün verilerinden elde edilebileceğini söyledi.

İZMİR’DE DE 9 KİŞİ SAHTE ALKOLDEN HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Öte yandan İzmir’de de sahte içkiden zehirlendiği öne sürülen 9 kişi, hastaneye kaldırılmıştı. Tedaviye alınan bu kişilerden 7’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilmişti. Kentte bugün sahte içki nedeniyle hastanelerin acillerine başvuranların sayısı 50’ye yaklaştı. Tedavi altına alınanların büyük bölümünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sahte içkiden zehirlenen dokuz kişi hastaneye kaldırıldı