İzmir’de maden ocağında göçük! Valilik, kaymakamlık ve bakandan farklı rakamlar

Yayın tarihi: 18 Aralık 2021 Cumartesi 10:28 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2021 Pazar 10:08 am

İzmir Kınık’ta bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük sonucu ölen olmadığı belirtilirken, yaralı sayısına ilişkin Sağlık Bakanı, valilik ve kaymakamlıktan farklı rakamlar geldi.

İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi.  İlçedeki bir kömür ocağında meydana gelen göçüğün ardından olay yerine sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemede göçük nedeniyle dumandan etkilenen 45 işçi, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

VALİLİK VE KAYMAKAMLIKTAN FARKLI AÇIKLAMALAR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kınık’taki kısmi maden göçüğünde madenin tümüyle tahliye edildiğini belirterek, “Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır” ifadelerini kullandı.

Olaylar ilgili açıklama yapan Kınık Kaymakamlığı ise “İlçemiz Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Can kaybımız yoktur” dedi.

SAĞLIK BAKANI 2 SAAT SONRA GERÇEK YARALI SAYISINI ÖĞRENDİ

Dün saat 21.00 sıralarında meydana gelen maden göçükten yaklaşık 3 saat sonra ilk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı sayısını 9 olarak bildirmişti. Koca, Twitter hesabından “İzmir Kınık’taki bir maden ocağında, patlama sonrası meydana gelen göçükte 9 kişi yaralanmış, yaralılar 8 Acil Ambulansla hastanelere nakledilmiştir. İlk tespitlere göre yaralanmalar hafif düzeydedir. İzmir’e, bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” paylaşımını yaptı.

Koca, ilk açıklamasından iki saat sonra doğru yaralı sayısına ulaşarak tekrar paylaşım yaptı. Koca ”Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz” dedi.

SENDİKADAN ’35 YARALI VAR’ AÇIKLAMASI

Bağımsız Maden İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise “35 yaralı maden işçisi kardeşimiz var. Bunun dışında her hangi teyit söz konusu değil. Genel başkanımız Gökay Çakır, sendika yöneticilerimizin tamamı ocak önünde. Yaralı madenci kardeşlerimize acil şifa diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

SAĞLIK ÇALIŞANI TELE1’E KONUŞTU: YARALILAR DONMA DERECESİNDEYDİ

TELE1’den Ali Çadırcı’ya konuşan Bergama’daki bir sağlık çalışanı ise en son 9 yaralının olduğu söyledi ve şöyle konuştu:

“Henüz hayatını kaybeden birisi yok. Çok sayıda yaralının geleceği bilgisi var, hazırlık yapmak için bilgi aldık. Gelen hastalarda ağır yaralı birisi yok. Yaralılar soğuktan etkili bir şekilde etkilenmiş, göçük nedeniyle. Donma derecesindelerdi. Gelen yaralılarda yanıktan ziyade göçükten oluşan yaralar ve vücudu tehlikeye atacak derecede ısı düşmesi var. Bergama dışında Soma ve Kınık’a yaralıların aktarıldığını bilgisi de var.”

Kars’ta yolcu otobüsü devrildi: 4 ölü, 18 yaralı