İzmir’de iki ilçede orman yangını!

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 3:42 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 1:29 am

İzmir’in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Aliağa ilçesindeki yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle vatandaşlar karadan ve denizden tahliye edildi. Yangınlar kontrol altına alındı.

İzmir’in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Alevleri söndürmek için havadan ve karadan çalışma yürütülüyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına 6 helikopter, 4 uçak, 18 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 5 dozer ile müdahale başlatıldı.

TAHLİYELER BAŞLADI

Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle güvenlik tedbirleri çerçevesinde bölgeden tahliyeler başlatıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar kara ve deniz yollarıyla tahliye edildi.

Yangına tüm ekiplerin müdahale ettiğini söyleyen Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Önceliğimiz yangının ikamet yerlerine sıçramaması. Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz. Bölgede bulunan sitelerde yaşayan vatandaşlarımız tahliye ediliyor.” dedi.

Kastamonu’da yıldırım orman yangınına neden oldu!

MENDERES’TE ORMAN YANGINI

Aynı saatlerde bir orman yangını ihbarı da Menderes ilçesinden geldi. Oğlananası Mahallesi’nde çıkan yangına 5 helikopter, 3 uçak, 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale başlatuldı

ADNAN MENDERES HAVALİMANI’NDA AKSAMA

Yangın sonucu oluşan yoğun duman nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uçaklar iniş ve kalkış yapamıyor.

Çeşitli illerden gelen uçakların Milas-Bodrum Havalimanı’na yönlendirildiği öğrenildi.

YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınların kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını açıkladı.

BİR KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Menderes’teki yangında birinin durumu ağır olan 11’i orman işçisi 12 kişinin hastaneye kaldırıldığını, biri yoğun bakımda olmak üzere 4 kişinin tedavisine devam edildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

“İZMİR MENDERES’TE gündüz saatlerinde meydana gelen yangından 1’i ağır olmak üzere 12 kişi etkilenmiştir, 11’i orman işçisidir. Durumu ağır olan hastamız helikopter ambulansla, 3 hasta olay yerine görevlendirilen kara ambulansla, 8 hasta ise başka araçlarla hastanelere nakledilmiştir. Halen hastanelerimizde 1’i yoğun bakımda olmak üzere 4 kişinin tedavisine devam ediliyor. Hastalarımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.”