İzmir depreminde çok sayıda bina yıkıldı, Yüksek Mimar Cengiz Bektaş’ın sözleri akıllara geldi

Yayın tarihi: 2 Kasım 2020 Pazartesi 11:23 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2020 Pazartesi 11:23 pm

Mart ayında yaşamını yitiren Yüksek Mimar ve Mühendis Cengiz Bektaş’ın konuşması sosyal medyada tekrar gündem oldu.

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde çok sayıda binanın çökmesinin ardından Mart ayında yaşamını yitiren Yüksek Mimar, Mühendis, Ozan ve Yazar Cengiz Bektaş’ın sözleri akıllara geldi.

Sosyal medyada paylaşılan konuşmada Bektaş’ın, “Suriye’de bir adam mimar olmaya karar verdiği zaman imza atabilmesi için 17 yıl geçiyor, Japonya’da 10 yıl, Amerika’da hayatınızın sonuna kadar hakkınızı alamayabilirsiniz. Biz 4 yılda çok şükür gökdelen yapabilecek hale geliyoruz” sözleri dikkat çekti.

“İTALYA’DA SOLAKLAR İÇİN YAPILMIŞ EVYEYİ BİZİM SALAKLAR KULLANIYOR”

Bektaş’ın söz konusu konuşmada kullandığı ifadeler ise şöyleydi:

“Bu kadar duygusuz bir toplum ben görmüyorum bilmiyorum yani gerçekten bilmiyorum. Bakın Suriye’de bir adam mimar olmaya karar verdiği zaman onun imza atabilmesi için 17 yıl geçiyor Japonya’da 10 yıl, Amerika’da hayatınızın sonuna kadar hakkınızı alamayabilirsiniz. Biz 4 yılda çok şükür gökdelen yapabilecek hale geliyoruz ve de devlet bize şunu şunu yapmak zorunda ve biz bize altın tepsi üzerinde getirilecek işler biz de bir şeyler çizeceğiz. o çizdiğimiz şeylerin de kendi insanımızla hiçbir ilişkisi yok. Ne yıpranmasını düşünüyor, ne yemeğini düşünüyor, nasıl bulaşık yıkar onu bile bilmiyor. Mesela evyenin nasıl yerleştirileceğini bilmiyor. İtalya’da solaklar için yapılmış evyeyi bizim salaklar kullanıyor.”