İzleme gizliliği yeni iOS ile gelecek

Yayın tarihi: 28 Nisan 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 27 Nisan 2021 Salı 2:28 pm

Apple, kısa süre önce son bellekte daha önemli orta döngü işletim sistemi güncellemelerinden birini yayınladı. Şirket, Facebook tarafında problemlere neden olan da ancak gerçekten kullanışlı özellikler ekleyen önemli bir yükseltme olan iOS 14.5’i (ve iPad OS 14.5) yayınladı.

Yeni yazılım, özellikle reklam veren cihaz kimlikleri için izin gerektiren önceden gecikmiş bir sistemi tanıtıyor. Apple, bunun izlemeyi sınırlayarak gizliliğinizi artıracağını söylüyor. Ancak Facebook bu özelliğin reklam gelirine zarar vereceğinden şikayet ediyor. Diğer özellikler ise daha az tartışmalı. Yeni iOS güncellemesi, maske taktığınızda bile Face ID donanımlı iPhone’unuzun kilidini Apple Watch’unuzla açmanızı sağlayacak. Böylece pandemide dışarıda olduğunuzda parolanızı girmek zorunda kalmayacaksınız.

İzleme gizliliği

14.5 sürümü ayrıca, ücretli abonelik seçenekleriyle yeniden tasarlanmış bir Podcast uygulamasının lansmanını da işaret ediyor. Siri ayrıca, sesli asistandan şarkı çalmasını istediğinizde, varsayılan bir müzik hizmeti ayarlamamasına rağmen sizden bir müzik sağlayıcı seçmenizi isteyecek. Bu güncelleme ile birlikte, “Asyalı” aramalarını yetişkin içeriği olarak işaretleyen bir kusur da düzeltilmiş olacak.

iOS 14.5 ve iPadOS muadili, yenilenmiş bildirimler gibi iOS 15 ile geldiği söylentileri kadar iddialı değil. Bununla birlikte, bu açıkça normal nokta sürümünden daha fazlası olacak. Gizliliğe değer veriyorsanız veya yalnızca iPhone’unuza daha hızlı erişim istiyorsanız, güncelleme sahip olunması gereken bir şey olabilir. Güncelleme gelip gelmediğini manuel olarak cihazınızın Ayarlar kısmından kontrol edebilirsiniz.

Monster Notebook fiyatları zamlanıyor!