İzin çıktı! Türkiye’nin ilk dijital bankası kuruluyor

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 10:54 am - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 10:54 am

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Hayat Katılım Bankası A.Ş.’nin kurulmasına izin çıktı. Banka faaliyet izni başvurusu yapacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Hayat Katılım Bankası A.Ş. unvanlı bir dijital katılım bankasının kurulmasına izin verdi. Karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Türkiye’de hayata geçecek dijital bankalar için BDDK tarafından hazırlanan “Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik” bu yıl yürürlüğe girmişti.

Böylece, kurucu ortaklar Hayat Holding AŞ, Hayat Kimya Sanayi AŞ, AS Tüketim Malları Ticaret AŞ, Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ ve Limaş Liman İşletmeciliği AŞ tarafından Türkiye’de asgari 1 milyar 500 milyon TL kuruluş sermayeli dijital bir katılım bankası kuruluşuna izin verildi.

Hayat Katılım Bankası AŞ unvanı altında kuruluş izni alan banka, yönetmelikte dijital bankalar için belirtilen esaslar doğrultusunda hizmet vermek için faaliyet izni başvurusu yapacak. Banka, BDDK’nın faaliyet izni değerlendirmesinin ardından da hizmet vermeye başlayacak.