İYİ Partililerden İmamoğlu’ndan destek

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 1:25 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 1:25 pm

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret iddiasıyla, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı dava öncesi İYİ Partili isimlerden destek mesajları geldi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı dava sürüyor. Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda saat 11.30’da başlayan duruşmada karar çıkması bekleniyor.

İstanbul’un iradesi yargılanıyor! Savcı bir kez daha siyasi yasak istedi

Bir önceki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, İmamoğlu için en üst sınırdan (4 yıl 1 ay) hapis cezası ve Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ da içeren 53. maddesinin de uygulanmasını talep etmişti. Mahkeme, reddi hakim talebini de reddetmişti.

İYİ PARTİLİLERDEN DESTEK

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımında, “İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğumuzu göstermek için Kadın Politikaları Başkanımız Sayın Ünzile Yüksel, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımız Sayın Bahadır Erdem ve salona giremeyen il teşkilâtımız ile adliyeye geldik.Millet iradesinin yanındayız” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Sekreteri Ali Kıdık mesajında, “Bu kapının ardında 16 milyon İstanbullu yargılanıyor” ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu davasına noktayı koyacak rapor! Üç önemli isim hazırladı