İYİ Partililer ‘AKP’yi istiyor’

Yayın tarihi: 28 Haziran 2023 Çarşamba 11:26 am - Güncelleme: 28 Haziran 2023 Çarşamba 11:26 am

İYİ Parti’de kurmaylar her ne kadar CHP ile ittifakın süreceğine yönelik sinyaller verse de partinin il ve ilçe örgütleri ‘AKP ile genel siyaset ekseninde örtüşmeyeceklerini ancak yerelde kazanan tarafta olmaları gerektiğini’ düşünüyor.

Seçimlerin ardından İYİ Parti’nin AKP’ye kayacağına yönelik söylemler kuvvetleniyor. Cumhuriyet’te yer alan kulis haberine göre, İYİ Parti’de 3. olağan kurultay sonrasında İYİ Partili kurmaylar, CHP ile ittifakın süreceği sinyallerini verse de partinin il ve ilçe örgütleri ise “Millet İttifakı ile seçime girmemekten yana” tavır sergiliyor.

İç Anadolu bölgesinde çalışmalar yürüten örgüt yöneticileri “Seçmenin CHP’den uzak, merkez sağa yakın bir tavır sergilendiğinde ve ‘müstakil bir parti olarak’ seçime girildiğinde partinin oyunun yükseleceğini” belirtiyor. Örgüt yöneticileri, “Altılı Masa’da yer alan CHP dışındaki partilerle yerel seçimlerde artık aynı ittifakta yer almamalıyız” görüşünü dile getiriyor.

‘OY KOPARIRIZ’

Cumhur İttifakı’ndan “oy koparabilecek” tek partinin İYİ Parti olduğunu düşünen yöneticiler, partinin “merkez sağ çizgiden uzaklaşarak CHP’ye yakın konumlanmasının partiye zarar verdiğini” ileri sürüyor. Akdeniz bölgesi örgütlerinde de “yerel seçime tek parti olarak girilmesi” yönündeki görüşün hakim olduğu görülüyor. Yöneticiler, “AKP ile genel siyaset ekseninde örtüşmeyeceklerini ancak yerelde kazanan tarafta olmaları gerektiğini” savunuyor. Akdeniz örgütlerindeki partililer, “Yüzde 25 bandındaki CHP yerine yüzde 65 bandındaki milliyetçi muhafazakâr kitlenin hedeflenmesi gerektiğini” belirtiyor.

CHP’li Başarır’dan Merdan Yanardağ kararına tepki ve çağrı