İYİ Partili Aytun Çıray milletvekili adaylığından çekildi

Yayın tarihi: 9 Nisan 2023 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 9 Nisan 2023 Pazar 9:30 am

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, milletvekili adaylığından çekildiğini açıkladı.

Listelerin teslim edilmesine saatler kala siyasi partilerde hareketli saatler yaşanıyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray 14 Mayıs seçimleri için milletvekilliği adaylığından çekildiğini duyurdu.

BTP İYİ Parti’nin teklifini reddetti

Twitter hesabından açıklama yapan Çıray, şu ifadeleri kullandı:

“14 mayıs sonrası Türkiye’ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla İYİ Parti milletvekili adaylıgımdan feragat ediyorum. İzmir’de saygıdeğer Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım. Yaşasın Atatürk!”

TUTANAĞI PAYLAŞTI

Çıray, milletvekili adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından temayül yoklamasının tutanağını paylaşarak şu paylaşımı yaptı:

“Yanlış yorum yapılmaması için sadece bilgi: Yapılan ayıplı temayül yoklamasının usulsüz olduğunu gösteren ve Genel Başkan’a iletilen, işleme alınmayan tutanak. Yani kazandı görülen kazanmamış. Temayül tasfiye aracı olmuştur.. Sözde temayül sağlıklı olsa… Liyakat seçilse dünya çapında saygın Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz ilk ikide olmalıydı. Ama açıklamamın konusu bu değil. Sabredin.”