İYİ Parti’den şüphelinin serbest bırakılmasına ilk tepki! ‘Tehlike bayrağı dalgalanmaktadır’

Yayın tarihi: 1 Nisan 2023 Cumartesi 8:00 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2023 Cumartesi 8:03 pm

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırıdaki tek şüphelinin mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakılmasına dikkat çekti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili gözaltına alınan şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Silahlı saldırı sonrasında yaşananları Sinan Ateş suikastının ardından yürütülen soruşturmaya benzeten Zorlu “Partimize yapılan bu saldırı sonrasında yaşanan hukuksuzluk göstermektedir ki, hepimizin geleceğine yönelik bir tehlike bayrağve ı dalgalanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Erdoğan İYİ Parti’ye saldırıyı görmedi yine Akşener’i hedef aldı

‘MAHKEMEYE ÇIKARILMADAN SERBEST BIRAKILDIĞI ANLAŞILMAKTA’

Şüphelinin savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmasına dikkat çeken Zorlu “Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturmanın ardından bugün de saldırıyı gerçekleştiren şahsın mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldığı anlaşılmıştır” dedi.

Olayın tek şüphelisinin serbest bırakılmasını ‘adaletsiz’ olarak niteleyen Zorlu, “Seçime günler kala, iktidara ilerleyen bir siyasi partinin il binası kurşunlanmış ve gerek hukuku gerekse toplumsal vicdanımızı yaralayan ciddi bir adaletsizlik daha meydana gelmiştir. Öyle ki ucube sistem eliyle adım adım kuşatılan yargı sisteminin, adalet terazisinden nasıl uzaklaştırıldığı bu menfur saldırıyla bir kez daha gözler önüne serilmiştir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti binasını kurşunlayan şüpheli serbest bırakıldı