İYİ Parti’den ‘şaibeli’ KPSS sonrası ‘mülakat’ videosu

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 1:55 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 2:03 am

İYİ Parti öğrencilerin ‘şaibeli’ diyerek iptalini istediği KPSS‘ye ilişkin iddialar gündemdeyken ‘mülakat’ videosu yayınladı, “Az kaldı” mesajını verdi.

İYİ Parti, 2022 KPSS sınavında bazı soruların sızdırıldığına ilişkin iddialar gündemdeyken puanı yüksek, iyi eğitimli gençlerin taraflı mülakatlarda elenmesini eleştiren bir video yayınladı.

Videoda iş başvurusu yapan 98 puanı olan bir gencin mülakatta elenmesi, 68 puan alan gencin ise kamuda işe kabul edilmesi anlatılıyor.

İYİ Parti, videoyu sosyal medya hesabından, şu mesajla yayınladı: “Şaibeli sınavlarla senin umutlarını, hayallerini, emeklerini çalan; Mülakat cambazlığıyla seni yok sayan bu adaletsiz düzen bitecek! Hak ettiğin yarınlar senin olacak… Mülakat değil liyakat esas alınarak hakkın teslim edilecek az kaldı.”

KPSS skandalı! ÖSYM Başkanı görevden alındı

‘GENÇLERİMİZE İHANET ETTİNİZ; TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün sosyal medya hesabından “Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz; Tekrarını kabul etmeyiz! Cumhuriyetimizin kazandırdığı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz! KPSS ile ilgili iddiaların ve 2 saatte yapılan şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

ÖSYM ‘asılsız’ dedi, Erdoğan inceleme talimatı verdi

Siyasilerden KPSS’deki ‘tesadüf’e tepki yağdı

KPSS’deki kopya soru skandalının odağındaki Yediiklim Yayınevi sessizliğini TELE1’e bozdu