İYİ Parti’den AKP’ye geçen vekil ağzındaki baklayı çıkardı

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 7:53 am - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 7:53 am

Eskişehir’de Cumhur İttifakı ile yerel seçime girmeyi savunduktan sonra İYİ Parti’den istifa edip AKP’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, belediye başkan adayı olmak istediğini açıkladı.

İYİ Parti’nin Eskişehir’de AKP ve MHP ile ittifak yapması gerektiğini savunmasıyla gündeme geldikten sonra partiden istifa edip AKP’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak istediğini söyledi.

“Eskişehir hak ettiği desteği alamıyor. Eskişehir’e genç ve dinamik başkan gerekiyor. Eskişehir’i hak ettiği yere taşıyacağız” diyen Hatipoğlu, adaylığına ilişkin ise şunları söyledi:

“Aday olma ihtimalim var. Tabi ki ben de isterim ama karar sayın Cumhurbaşkanımızda. Ben tabi ki istiyorum. Ben memleketimde 25 yıldır hizmet görmeyen bir sanayiciyim. Yılmaz hocamız sağolsun Eskişehir’i bir marka yaptı. Ama zamana yenilme gibi bir şey var. Eskişehir yeterli kaynaklardan yaralanamadı. Bizim kronikleşmiş çok büyük sorunlarımız var. Ortada bir sıkıntı var. AK Parti belediyeciliğiyle inşallah Eskişehir’i tanıştıracağız.”

İYİ Parti’den istifa eden Nebi Hatipoğlu AKP’ye geçti