Ankara’da suya indirim getiren AKP Sakarya’da yüzde 50 zam yaptı! “Sizi mahkemeye vermek istemiyorum”

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 5:56 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 6:10 pm

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, suya yapılan yüzde 50 zamma karşı AKP’li Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, “Ben kendi şehrimin belediyesini idare mahkemesine vermek istemiyorum” diyerek zammı geri çekme çağrısında bulundu. Ankara’da AKP ve MHP’li Meclis Üyeleri suya yüzde 50 indirim yapmışlardı.

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB)’nde başlayan su zammı tartışmaları bu sefer AKP’li Sakarya Belediyesi’ne taşındı.

CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın artan maliyetler nedeniyle suya zam yapılması talebi Belediye Meclisi’nde çoğunluğu bulunan AKP ve MHP oylarıyla reddedilip üzerine Meclis çoğunluğuyla suya indirim yapılırken AKP’li Sakarya Belediyesi’nin geçen ay suya yüzde 50 zam yapması tepki çekti.

Konuyla ilgili tepkisini İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile dile getirdi. Ümit Dikbayır, yapılan zammın hukuksuz olduğunu ve bakım onarım ücreti adı altında halkın cebinden hukuksuz para tahsil edildiğini öne sürdü.

Dikbayır, AKP’li Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye yaptığı çağrıda” Kendi şehrimin belediyesini idare mahkemesine vermek istemiyorum” diyerek zammın geri çekilmesi çağrısında bulundu.

“HALKIN CEBİNDEN HAKSIZ PARA TAHSİL EDİYORSUNUZ”

Dikbayır, paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli Sakarya halkı adına Sakarya Belediye Başkanı sayın Ekrem Yüce’ye açık çağrımdır. Geçtiğimiz ay suya yüzde 50 zam yaptınız. Bu zam haksız, hukuksuz ve kanunsuzdur. Yaptığınız bu zamda Sayıştay’ın görüşü bile yoktur. Ayrıca her ay faturalara bir metreküp su bedeli karşılığında bakım onarım ücreti fatura etmektesiniz. Bu da kanuna aykırı ve hukuksuzdur. Yine suyun KDV’si yüzde bir olmasına rağmen bu bakım ücretine yüzde 18 KDV yansıtmaktasınız. Bu yöntemle Sakarya halkın cebinden her ay yedi buçuk milyon, yılda 90 milyon haksız para tahsil ediyorsunuz. Ben kendi şehrimin belediyesini idari mahkemeye vermek istemiyorum. Sizden talebim Sakarya halkı adına önümüzdeki ilk Meclis Toplantısı’nda suya yaptığınız bu zammı geri almanız ve kestiğiniz faturalarda bu bakım onarım ücretini tamamen kaldırmanızdır. Sakarya halkı adına sizden talebim budur. Ben bu konuya detaylı çalıştım, bütün teknik yönlerini biliyorum. Tekrar dediğim gibi beni idari mahkemeye gitmek zorunda bırakmayınız. Sakaryalı hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.”

Eyüp Aksu zam istedi! Yüzde yüz artış