İYİ Parti’de sular durulmuyor! Bir toplu istifa daha

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 2:23 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 2:23 pm

İYİ Parti Banaz İlçe Başkanı Enver Aras ve ilçe yönetimi toplu olarak partiden istifa etti.

Uşak’ın Banaz ilçesinde, İYİ Parti İlçe Başkanı Enver Aras ve yönetimi partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Enver Aras, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

İL BAŞKANINI SUÇLADI: FARKLI KİŞİLERLE PAZARLIK YAPMIŞ

“İYİ Parti Banaz teşkilatı olarak önümüzdeki yerel seçimlere bütün enerjimizle hazırlanırken maalesef siyasi etiğe sığmayan bir muameleyle karşı karşıya kaldık. Belediye başkan adayımız, belediye meclis üyesi adaylarımız, il genel meclis üyesi adaylarımız ve teşkilatımızla sahada partimizin başarası için canla başla çalışırken, İl Başkanı Ayşegül Obalı’nın beceriksiz, liyakatsiz ve kibir yüklü siyasi tavırlarının bedelini biz ödemekteyiz. Banaz İYİ Parti teşkilatını yok sayarak bizim bilgimiz dışında, Banaz’da farklı kişilerle oturup pazarlık yaparak adaylık teklif etmiş, olumsuz yanıt almasına rağmen ertesi gün tekrar bir araya gelinmiş ve anlaşma sağlanamayarak pazarlıkları boşa çıkmıştır, yapılan pazarlıktaki konuları biz hala bilmiyoruz.

Bizler mensubu olduğumuz partinin başarısı için gece gündüz her şeyimizden fedakârlık yaparak gönüllü arkadaşlarla çaba sarf ederken, İl Başkanı Ayşegül Obalı’nın bu girişimine insanlık onurunun gereği olarak tepki gösterdik ve İYİ Parti üyeliğimizden istifa ederek Banaz İlçe Başkanlığı görevimizi yönetim olarak bıraktık. 18 Şubat akşamı, Ayşegül Obalı’nın bizlerle görüşme talebi üzerine bir araya geldik, yaptığı yanlışın mahcubiyeti, zor durumda kalmış ve altından kalkamayacağı bir duruma düşmüş olmanın ruh haliyle bizlerden partiyi yıpratmamak ve kendisini aklamak adına, ‘Burada bir görev değişikliği tiyatrosu yapalım, adayımızı da açıklayalım’ ricasını, emek verdiğimiz teşkilat ve siyaset yapmayı sürdürecek arkadaşlar adına kabul edip bizden istenen tiyatronun samimiyetsizce resim ve video çekilmesinin figüranı olduk. Ayşegül Obalı’nın ve çevresinin, basına yaptıkları açıklamayı görünce dehşete düştük. Bizleri İYİ Parti’yi başka partilere peşkeş çekmekle suçlamasını, bununla ilgili araştırma yaptıklarını söylemeleri, siyaset kurumunun nasıl bir çapsızlığın ve ahlaksızlığın pençesinde olduğunun göstergesidir.”

İYİ Parti’de bir deprem daha! Kurucular kurulu üyesi istifa etti

Kaynak: TELE1