İYİ Parti yönünü AKP’ye mi çevirdi? Akşener sessiz

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 3:04 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 4:05 pm

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “İYİ Parti’nin, yönünü AKP’ye çevirdiği, partisinden yapılan açıklamaları Genel Başkan Meral Akşener’in onaylayan bir tavır içinde olduğu değerlendiriliyor” diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İYİ Parti’nin siyasi yönündeki değişim giderek dikkat çekici hale geliyor. Parti içinden Cumhur İttifakı’na yakınlaşmaya yönelik açıklamalar İYİ Parti Lideri Meral Akşener tarafından reddedilmiyor. Son olarak da İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu Cumhur İttifakı’nın desteklenmesi gerektiğine yönelik açıklamada bulundu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk de bugünkü “Akşener’in ürküten sessizliği” yazısında İYİ Parti’nin siyasetteki kararsızlığını konu edindi. Öztürk şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerle ilgili siyasi partiler arayış içinde. Geçen seçimde CHP ile güç birliği yapan İYİ Parti’nin, yönünü AKP’ye çevirdiği, partisinden yapılan açıklamaları Genel Başkan Meral Akşener’in onaylayan bir tavır içinde olduğu değerlendiriliyor. Ancak, parti yönetimi izlenecek politika konusunda henüz karar almadı. Bakalım, Akşener’in sessizliği nereye kadar devam edecek ve partisinden nasıl bir karar çıkacak.”

Meral Akşener’den hakkındaki suç duyurusuna tepki: Tekrar tehdit ediyorum