İyi Parti ve YRP’den son kulisler! “AKP’nin yenilebileceğini gören bazı kesimler…”

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 12:53 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 12:53 pm

Haber: Ceren Ural

Gazeteci Mustafa Balbay siyasette merkez sağın son durumunu analiz ederek İYİ Parti’de yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir zafer kazanarak seçimi 1’inci parti olarak bitirirken, İYİ Parti, MHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi gibi partiler de büyük bir yenilgi yaşadı.

TELE1’de Ümit Zileli’nin sunduğu Sabah Pusulası programına konuk olan gazeteci Mustafa Balbay İYİ Parti ve Yeniden Rafah Partisi’ndeki son kulisleri aktardı.

Yerel seçimlerdeki büyük oy kaybı sonrası kurultay kararı alan İYİ Parti hakkında kulis bilgilerini paylaşan Mustafa Balbay, Koray Aydın’ın bir hareketlenme içine girdiğini aktardı. Öte yandan Balbay,  Meral Akşener’in de yeniden genel başkan olmayı istemese de etrafındakilerin ‘sensiz olmaz’ diyerek yeniden kurultayda aday gösterileceğini kaydetti.

YENİ PARTİ KURMA GİRİŞİMİ

Sözlerine devam eden Mustafa Balbay ” CHP’nin AKP’den oy alabildiğini ve AKP’nin yenilebileceğini gören kesimler merkez sağda yeni parti kurma arayışı içine girmiş görünüyor” dedi. Yeniden Refah Partisi (YRP) içinde konuşan Balbay, partinin AKP’nin yerine oynadığını ama CHP’nin YRP’ye oy veren seçmenden de oy alabileceğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ